Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Luminus Arena
Racing Genk met veel tumult door
Kevin Van Cutsem

Racing Genk schaart zich in de Cofidis Cup bij de laatste vier. De Limburgers wonnen na verlengingen van Gent. Jelle Vossen en Alex Da Silva zorgden voor de doelpunten. Scheidsrechter Nzolo werd achteraf met de vinger gewezen.

Zowel Genk, dat een 0-1 achterstand moest ophalen, als Gent brachten geen wijzigingen aan ten opzichte van afgelopen weekend. Enkel Gentverdediger Thompson kwam opnieuw in de ploeg ten nadele van nieuwkomer Hanstveit.

De eerste helft was er een met twee gezichten. AA Gent domineerde zonder grote kansen bij elkaar te voetballen. Op het halfuur was Genk een eerste keer gevaarlijk. Jelle Vossen (foto) controleerde een voorzet net buiten de zestien en knalde het leer voorbij Jorgacevic: 1-0 en de bordjes opnieuw in evenwicht.

Nog geen minuut na het Genkse doelpunt had Custovic de gelijkmaker aan de voet, maar de Bosniër zag zijn schot gered door Verhulst. Nadien legde Genk zijn wil op. Het lage tempo en de slordigheden uit het eerste half uur lieten de Limburgers achterwege. De Mul miste voor rust nog de beste kans.

In de tweede helft ging de thuislploeg door op zijn elan. Door de goede organisatie van Gent kon het echter geen echte kansen creëren. De man naar wie de meeste aandacht ging na rust was Efong Nzolo. De scheidsrechter trok maar liefst zes keer geel in een tweede helft die in een echte cupsfeer werd gespeeld. Inclusief verlengingen.

Nzolo was ook in de eerste verlenging de man in de spots. De scheids negeerde een slag van Thompson in het aangezicht van Alex (foto) om tien seconden later een strafschop te fluiten voor een lichte haakfout op Stein Huysegems. De ingevallen Alex zette Genk op 2-0. Gent probeerde nog met een slotoffensief, maar Myrie liet in extremis de kwalificatie liggen.