cerCercle Brugge
gntKAA Gent
Datum: 15/05/2010 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Finale
Stadion: Jan Breydel
Gent zet kroon op het werk na matig schouwspel
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Gent zet kroon op het werk na matig schouwspel
Foto: © SC

AA Gent heeft de kers op de taart gezet met winst in de Beker van België. Na de tweede plaats in de competitie was het in een pover schouwspel op de Heizel te sterk voor Cercle Brugge. Het werd 0-3.

De honger was groot in Gent. De club wilde na een sterk seizoen ook een prijs pakken, want een trofee in de vitrinekast, dat oogt toch zoveel mooier en geeft de mooie prestaties extra glans.

Ander gezicht

Na de demonstratie tegen Club Brugge (6-2), was AA Gent ook de torenhoge favoriet om de Beker van België richting Arteveldestad mee te nemen. De Buffalo's toonden tegen het andere Brugge echter een ander gezicht.

De troepen van Michel Preud'homme voetbalden slordig. Het lage tempo speelde alleen in de kaart van Cercle Brugge. Toch kwamen er enkele kansjes. Yassine El Ghanassy testte een eerste keer de paraatheid van Bram Verbist, Stef Wils kopte veel te zacht richting doel.

Cercle Brugge kwam iets meer in de buurt van het vijandige doelgebied, maar acteerde dan weer te zenuwachtig. Dominic Foley mocht twee keer aanleggen. De Ier trapte het leer evenveel keer over doel. 

Blessure Viane

Het verlies van de geblesseerde Denis Viane brak Cercle Brugge zuur op. AA Gent profiteerde meteen. Na slecht wegwerken belandde het leer voor de voeten van Elimane Coulibaly. De Senegalees kapte zich goed vrij en liet met een harde schuiver tussen drie Cercle-verdedigers Verbist kansloos: 0-1.

Het doelpunt schudde Gent wakker. Anthony Portier deed een schot van El Ghanassy afwijken en Dejan Kelhar moest ingrijpen om mistasten van Verbist recht te zetten en een tweede doelpunt net voor rust te verijdelen.

Gent controleerde na rust de wedstrijd en was nog een paar keer dicht bij de 0-2. Mbaye Leye besloot echter op Verbist en een kopbal van kersverse Rode Duivel Christophe Lepoint werd van de lijn gehaald.

Geen strafschop

Cercle Brugge claimde nog een strafschop toen de ingevallen Reynaldo neerging in de zestien. Scheidsrechter Paul Allaerts weigerde echter om de bal in zijn laatste wedstrijd op de stip te leggen.

Leye besliste zes minuten voor tijd de wedstrijd met een lage kopbal. Christophe Grondin maakte er in de toegevoegde tijd nog 0-3 van. De beker gaat dus naar Gent. Een trofee die zoet zal smaken na een schitterend seizoen. Ook al is het na een vrij zoutloze finale. (AN)

Herbeleef Cercle Brugge - KAA Gent

Beker van België