Datum: 25/03/2010 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Jules Ottenstadion
Coulibaly schiet Buffalo's naar Brussel
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Coulibaly schiet Buffalo's naar Brussel
Foto: © SC

AA Gent heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Beker van België. Een doelpunt van topschutter Adamo Coulibaly volstond om het ticket richting Brussel vast te leggen.

De kwalificatie van AA Gent voor de finale in het Koning Boudewijnstadion is meer dan verdiend. Na het 2-2-gelijkspel in Mechelen kwam het finaleticket eigenlijk nooit in gevaar. Zelfs tegen tien man slaagden de troepen van Peter Maes er niet in om de Buffalo's te doen zweten.

KV Mechelen begon nochthans goed in een rommelige eerste helft, maar de beste kansen waren wel voor de thuisploeg. Roberto Rosales knikte het leer net naast. Net voor rust was het dan toch raak. Elimane Coulibaly trapte op aangeven van Rosales de bal door de benen van Wouter Biebauw.

Peter Maes gooide met Giuseppe Rossini en Tom Soetaers extra aanvallende kracht in de strijd. AA Gent moest zich echter nooit zorgen maken. Bojan Jorgacevic moest maar één keer echt ingrijpen op een afstandsschot van Soetaers.

Een lichte tweede gele kaart voor Adnan Custovic zette AA Gent plots met een man minder. KV Mechelen slaagde er niet in om van de man-meer-situatie te profiteren. (AN)

Herbeleef KAA Gent - KV Mechelen