Datum: 20/01/2010 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Jan Breydel
Gent met één been in halve finale
Nico Wieme
| 0 reacties
Gent met één been in halve finale
Foto: © SC

AA Gent heeft Club Brugge een fikse kater bezorgd. In de heenmatch van de kwartfinales walsten de Buffalo's na rust over de Bruggelingen. Gent lijkt al zeker van een plaats in de halve finales.

Gentcoach Michel Preud’homme kwam met een versterkt middenveld richting Brugge. Vertrekken vanuit de organisatie en uitbreken waar mogelijk was het motto. Clubcoach Adrie Koster verraste door Dorge Kouemaha en Joseph Akpala samen in de spits te posteren. Ook in de competitiematch tussen Club en Gent pakte de Nederlander met die combinatie uit en dat liep toen voor geen meter.

 

Snelle voorsprong Club

De twee zwarte parels van blauw-zwart toonden na iets meer dan een kwartier het gelijk van hun coach. Jonathan Blondel ontfutselde Roberto Rosales de bal en leverde die in bij Kouemaha. De Kameroener zette buitenkant rechts voor en vond zijn spitsbroeder Akapala die ongehinderd aan de tweede paal mocht binnenkoppen. Club meteen op rozen.

 

Het waren nochtans de bezoekers die voor het eerste grote doelgevaar zorgden. Christoph Lepoint vond Christophe Grondin in het strafschopgebied, maar diens kopbal belandde via Jeroen Simaeys tot bij Adnan Custovic die het leer in één tijd richting winkelhaak devieerde. Carl Hoefkens kon er in extremis zijn hoofd tussen stoppen.

 

Gent was door die vroege achterstand niet meteen zinnens zijn egelstelling te verlaten. De Buffalo’s leunden bij Brugs balbezit ver achteruit en loerden duidelijk op de counter. De thuisploeg kreeg nog enkele mogelijkheden, maar zowel Ivan Perisic als Kouemaha lieten de kansen onbenut.

 

Club uitgeteld

Het waren de bezoekers die het best uit de kleedkamer kwamen. Een afgeweken bal van Custovic vloog langs Stijn Stijnen tegen de touwen. Bij Club was even de organisatie weg en Gent profiteerde. Nadat de thuisdefensie het leer niet weg kreeg uit de zestien, trapte Mbaye Leye de Buffalo’s op voorsprong.

 

Club ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar speelde daardoor in de kaart van Gent. Op de counter bediende Lepoint Custovic en de Bosniër deed het licht helemaal uit bij de thuisploeg. De ingevallen Tim Smolders maakte het verdict nog harder voor de thuisploeg. Het ziet ernaar uit dat de terugmatch volgende week een maat voor niets wordt.

Herbeleef Club Brugge - KAA Gent

Beker van België

 Kwart Finales (H)