gntKAA Gent
cluClub Brugge
Datum: 27/01/2010 20:30
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent dient onuitgegeven Club nieuwe tik toe
Nico Wieme
| 0 reacties
Gent dient onuitgegeven Club nieuwe tik toe
Foto: © SC

Na de heenmatch heeft AA Gent ook de terugmatch gewonnen. De Buffalo's versloegen een experimenteel Club Brugge met het kleinste verschil.

Bij Gent dropte Michel Preud’homme nieuwkomer Luigi Pieroni meteen in de basis. Ook Yassine El Ghanassy, Roy Myrie en Adriano Duarte verschenen aan de aftrap. Adrie Koster experimenteerde nog meer en toonde met zijn basiself aan dat hij niet echt meer in kwalificatie geloofde. Daniel Chavez, Joseph Akpala, Wesley Sonck, Maxime Lestienne, Gertjan De Mets en Thibault Van Acker mochten wedstrijdritme opdoen.

 

Club baas, Gent gevaarlijk

Club eiste meteen de bal op, al kon het Bojan Jorgacevic niet meteen bedreigen. In de tegenprikken van Gent zat veel meer gevaar. Op het kwartier trapte Randall Azofeifa een vrijschop tot bij de vrijstaande Myrie. De thuisverdediger kopte door naar Pieroni, maar die stond bij het kopen buitenspel. Tien minuten later vond Azofeifa opnieuw het hoofd van Myrie; dit keer kopte de Costa Ricaan centimeters over.

 

Gent nam geleidelijk aan het initiatief over en dat resulteerde op het halfuur in een reuzekans. Christophe Grondin stuurde Pieroni het straatje in, maar Stijn Stijnen had een goede redding in huis. De bal dreigde echter via de onderkant van de bezoekende keeper de doellijn te overschrijden, maar Van Gijseghem kon op tijd ontzetten.

 

Gent met voorsprong de rust in

Vlak voor het ingaan van de pauze mocht Sonck een vrijschop van op links trappen. Jeroen Simaeys kopte onhoudbaar binnen, ref Joeri Van De Velde keurde de goal echter af wegens buitenspel. Op de daaropvolgende aanval van Gent was het wel prijs. Roberto Rosales vond aan de tweede paal de volledig vrijstaande Pieroni en die kopte het geschenk dankbaar binnen.

 

De tweede helft trok zich traag op gang. Gent was wel baas en toonde zich vooral langs El Ghanassy gevaarlijk. Eerst ging Stijnen goed plat op een laag schot van de Marokkaanse Belg, even later redde Ryan Donk de meubelen.

 

Onmacht

De wedstrijd kabbelde zich langzaam naar het einde. Club probeerde nog wel met de moed der wanhoop iets te forceren, maar was te onmachtig om de Buffalo’s echt te bedreigen. De thuisploeg beperkte zich tot controlevoetbal en loerde op de counter. El Ghanassy toonde zich daarbij een constante gesel voor de Brugse verdedigers. Kenny Thompson had nog de 2-0 aan de voet, maar knalde over. Zo verliest blauw-zwart voor de derde keer op rij.

Herbeleef KAA Gent - Club Brugge

Beker van Belgiƫ

 Kwart Finales (T)