staStandard
wesWesterlo
Datum: 21/05/2011 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Finale
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard steekt Beker van België voor zesde keer in de lucht
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Standard steekt Beker van België voor zesde keer in de lucht
Foto: © SC

Vier dagen na de verloren titelstrijd op het veld van Racing Genk mag Standard toch een trofee in zijn prijzenkast zetten. De Luikenaars veroverden tegen Westerlo hun zesde Beker van België. Westerlo ziet een uitstekend seizoen bekroond met Europees voetbal.

Dominique D’Onofrio schudde voor de bekerfinale een verrassing uit zijn mouw. De Luikse trainer liet Abdelfettah Boukhriss opdraven voor de geblesseerde Sebastien Pocognoli. De 24-jarige Marokkaanse verdediger speelde dit seizoen nog geen minuut in het shirt van de Rouches.

Inspiratieloos begin
Het missen van de landstitel had bij Standard toch duidelijk zijn sporen nagelaten. Het Luikse voetbal was in het eerste halfuur bijzonder matig en inspiratieloos. Alleen Mémé Tchité slaagde erin om in de buurt van Bart Deelkens te komen. De Hasselaar dook goed in de voeten.

Westerlo etaleerde de voorbije weken een uitstekende vorm in PO II en probeerde die lijn door te trekken in het Koning Boudewijnstadion. Bijna met succes. Paulo Henrique had een strafschop kunnen krijgen en dwong Sinan Bolat tot de eerste redding van de wedstrijd. Ook Sasha Iakovenko raakte na een vlotte combinatie niet voorbij de Turkse goalie.

Eliaquim Mangala deed aan de andere kant wel de netten trillen. De Franse verdediger klom het hoogst op een hoekschop van Steven Defour. De Luikse kapitein was voor rust nog dicht bij de 2-0, maar Deelkens redde met de voet.

Hulp
De voorsprong gaf Standard het vertrouwen om beter aan de tweede helft te beginnen. Toch had de Belgische vice-kampioen wat hulp nodig om de score uit te diepen. Deelkens zweefde een schot van Tchité nog uit zijn kooi, maar wanneer Adnan Mravac een voorzet van Jelle Van Damme richting eigen doel devieerde was het Westelse sluitstuk kansloos.

Westerlo drong nog even aan, maar raakte niet verder dan een poging voor Henrique. Zo verovert Jan Ceulemans geen tweede bekerzege met de Westelse Kemphanen. Standard schrijft de Beker van België voor het eerst sinds 1993 bij op zijn palmares. 

Herbeleef Standard - Westerlo

Vooraf

Beker van België