Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard kent weinig moeite met Malinwa
Onbekend Onbekend

Standard heeft zijn heenwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België met 2-0 gewonnen van KV Mechelen. Tchite en Daerden zorgden voor de doelpunten. KV Mechelen stelde daar bijzonder weinig tegenover.

In een matige aanvangsfase vielen er amper mogelijkheden te creëren voor beide ploegen. Het was dan ook wachten tot de achttiende minuut voor een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Tchite kopte in de handen van Renard. In dezelfde minuut was er enige opschudding in de partij. Angeli deed een tackle langs achter op Chen. De verdediger kreeg slechts geel. Hier kwam Standard zeker goed weg, want rood behoorde ook tot de mogelijkheden.

De eerste grote kans van de thuisploeg leverde direct een doelpunt op. Na 24 minuten was het een hardwerkende Tchite die de Rouches verdiend op voorsprong kwam. Er was enige twijfel over buitenspel, maar de Belgisch-Burundese aanvaller van Standard mocht toch vieren. 1-0. KV Mechelen stelde in de eerste helft echt teleur en kon enkel dreigen via een afstandsschot van De Witte, maar Blazic liet zich niet verrassen en werkte in hoekschop.

In de tweede helft zorgde Daerden al snel voor een zekere 2-0-voorsprong. Het doelpunt had echter moeten afgekeurd worden wegens voorafgaande hands van Mangala. KV Mechelen ging verder op het elan van de eerste helft. Weinig goede passes en amper duels winnen.

Standard voetbalde zo gemakkelijk de wedstrijd uit. Opare kon zich na 67 minuten nog eens knap doorzetten in het strafschopgebied van KV Mechelen, maar zijn voorzet bereikte helaas niet Tchite of het stond 3-0. Ook Carcela kon zich na 84 minuten nog knap doorzetten, maar Chen tackelde correct op de bal.

Enkele minuten voor tijd was er nog een applausvervanging voor een hardwerkende Tchite. Berrier maakte na een langdurige blessure weer zijn terugkeer in de ploeg van Standard. Standard won zo verdiend. KV Mechelen speelde bijzonder slap en zal in de terugwedstrijd uit een ander vaatje moeten tappen, wil het deze scheve situatie nog rechtzetten.