Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Achter de Kazerne
Dolle 20 minuten van Rouches volstaan

Standard heeft zijn meegereisde publiek weer vergast op een schitterende helft. Afgelopen weekend was dat de eerste, nu de tweede. In een dikke 20 minuten tijd scoorden de Rouches vier keer en mocht Mechelen zijn bekerdromen opbergen. In de volgende ronde wacht Gent.

Dominique D'Onofrio gooide zijn opstelling helemaal om ten opzichte van afgelopen weekend toen Standard hetzelfde KV Mechelen van de mat speelde. Nong en Berrier belandden op de bank en Van Damme en Daerden kwamen in de ploeg. Van Damme moest centraal gaan spelen terwijl Leye er vooraan alleen voor stond.

Bij KV Mechelen geloofde Marc Brys er blijkbaar niet al te zeer in. Naast de geblesseerden Buyens en Bisset liet hij immers ook Wilmet en Ghomsi op de bank. Het leverde wel een geanimeerde eerste helft op, maar veel doelgevaar was er bij gebrek aan spitsen op het veld niet.

Destorme afgevlagd en kopt op de paal

Eén keer kon Witsel het Standard-publiek doen opveren met een mooie omhaal, maar Renard klemde voor de lijn. KV Mechelen had op de flanken met Iddi en Diabang een paar snelle jongens lopen en die probeerden van daaruit de bal op het hoofd van Destorme of Gorius te schilderen. Blazic is echter ook geen kleine jongen en die plukte de vele voorzetten makkelijk.

Veel commotie was er ook te zien. Zo had Van Damme na een kwartier er al kunnen afliggen voor twee trekfouten, de tweede keer hield scheids Colemonts het geel echter op zak. Mechelen zag dan ook nog een doelpunt van Destorme onterecht afgekeurd. Maar ook KV kwam goed weg, want een handsbal van Chen werd niet gezien.

Wel mochten die van Malinwa zich de morele winnaar van de eerste helft noemen, want Standard had het bijzonder moeilijk om de aanvalsgolven weg te houden van Blazic. Vijf minuten voor rust had weeral Destorme dé kans om de wedstrijd weer wat elan te geven, maar zijn kopbal strandde op de paal.

Net na rust stond Mechelen voor de onmogelijke taak om vier keer te scoren. Van Dessel kon een dieptebal nogal klunsig niet wegwerken en Leye was er als de pinken bij om de bal tegen de netten te prikken. 0-1 dus en weg kwalificatiedromen voor de mannen van Achter de Kazerne.

Vier goals in acht minuten

En moest er nog enige twijfel bestaan hebben dan nam Tchite 25 minuten voor tijd alle twijfel weg. Als een ervaren gids loodste Carcela hem door de buitenspelval en oog in oog met Renard bleef de aanvaller - net terug uit blessure - opmerkelijk koelbloedig.

En het was ongelooflijk, maar we zagen vier doelpunten op acht minuten tijd. Eerst maakte Witsel nog een knappe goal in de draai. Diezelfde Witsel bood Mechelen twee minuten daarna een penalty aan die Gorius perfect omzette. En nog drie minuten later prikte Leye zijn tweede van de avond tegen de netten. Wat in de eerste niet lukte, ging in de tweede als vanzelf: scoren.