chaCharleroi
wbeSK Beveren
Datum: 26/10/2010 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Waasland Beveren pleegt hold up in Charleroi
Waasland Beveren pleegt hold up in Charleroi
Foto: © SC

Geheel tegen de gang van het spel in heeft Waasland Beveren een ticket veroverd voor de 1/8ste finales van de Beker van België. Charleroi was de betere ploeg, maar kon geen tweede keer scoren en dat brak hen zuur op.

Er is toch blijkbaar nog steeds een groot verschil tussen eerste en tweede klasse. In de eerste helft tussen Charleroi en Waasland-Beveren kwam dat heel sterk tot uiting, want Charleroi liet de fusieploeg constant achter een vrijwel ongrijpbare bal aanlopen.

De leider in tweede klasse kwam dan ook snel op achterstand tegen de voorlaatste uit eerste klasse. Na zeven minuten kwam een weggekopte hoekschop voor de voeten van Codaro terecht. Die twijfelde geen moment en knalde het leer mooi voorbij Clepkens.

En Charleroi ging door op zijn elan, al waren er soms wel tegenprikken van Waasland-Beveren. De beste was voor een bedrijvige Snelders, die een metertje naast het doel van Hatafi besloot. Die waarschuwing nam Charleroi ter harte en het speelde dan ook slim. Met technische spelers als Kaya, Cordaro en Losado lieten ze de bal het werk doen.

Het leverde hen nog kansen op via Cordaro en Kaya, die een constante gesel waren voor de Waaslanders. Er nog eentje bijmaken voor de rust was echter niet aan de orde.

Met een 1-0 op het bord had Charleroi zijn schaapjes nog niet op het droge. Waasland-Beveren kwam uit de kleedkamer met het mes tussen de tanden, maar beet die stuk op de rotssterke verdediging van Charleroi.

Charleroi leek zich echter in slaap te laten wiegen in de laatste twintig minuten. Het kon wel een hele resem hoekschoppen afdwingen, maar deed daar bitter weinig mee. En dan is het spreekwoordelijke deksel op de neus nooit ver weg. Het was Kristof Snelders die de Carolo's met verstomming sloeg toen hij vanop 25 meter de bal in doel deponeerde. Een koude douche voor Charleroi. En er volgde er nog één, want Chakouri liet zich uitsluiten met een tweede gele kaart.

Waasland-Beveren kreeg vertrouwen en Charleroi speelde te veel met hoge ballen, terwijl Vuorinen toch al naar de kant was en er dus niemand met lengte meer vooraan stond. De ontreddering kwam één minuut voor de reguliere speeltijd was afgelopen. Guy Veldeman bezorgde Waasland-Beveren een ticket voor de volgende ronde.

Gezien het spel over de hele wedstrijd niet verdiend, maar Charleroi speelde met vuur en brandde zich de vingers aan de eigen nonchalance. De crisis bij Charleroi zal nu wel compleet zijn.

Herbeleef Charleroi - SK Beveren

Beker van België