Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent wint thriller na penaltyreeks
Melissa Maes

AA Gent - Club Brugge schotelde een interessant scenario voor in het decor van het Jules Ottenstadion. Er werd liefst acht(!) keer gescoord in de reguliere speeltijd. In de verlengingen werd niets beslist, dus maakte de thuisploeg het af in de strafschoppenreeks.

Melissa Maes vanuit Gent

AA Gent wou alvast voor aanvang van de bekermatch tegen Club Brugge wat sfeer in het Jules Ottenstadion brengen. Gentse zanger Kurt Burgelman warmde het thuispubliek op en net voor de aftrap werden de supporters getrakteerd op een Bengaals vuurtje.

Elimane Coulibaly bracht ook meteen vuurwerk op het veld toen hij na zes minuten de 1-0 tegen de netten kopte. In het eerste kwartier had AA Gent het spel in eigen handen, maar de bezoekers kwamen steeds beter in de partij.

Club Brugge voelde dat het de juiste moment was om te prikken. Niki Zimling trapte de gelijkmaker knap binnen via de lat. Het was niet de eerste keer dat Frank Boeckx zich moest draaien om de bal uit zijn doel te halen.

De stand bleef lange tijd gelijk tot net voor de rust. Eerst was er Nabil Dirar die de Brugse aanhang liet vieren. Kort daarna stond er zelfs in rode cijfers 1-3 op het scorebord. Dat doelpunt kwam tot stand nadat de trap van Ryan Donk afweek op Coulibaly.

Beide ploegen kwamen met een aanvallend idee uit de kleedkamers. Coulibaly kreeg de eer om opnieuw na zes minuten de bal in het doel te koppen na een knappe actie van Yassine El Ghanassy. AA Gent deed weer mee en de supporters bleven onvermoeid achter hun ploeg staan.

Met nog twintig minuten op de klok geloofde de thuisploeg nog altijd in de gelijkmaker en de daaropvolgende verlengingen. De ingevallen Yaya Soumahoro bracht blauw-wit weer op gelijke hoogte. Bernd Thijs besliste dan uiteindelijk toch de match door een vrije trap rechtstreeks voorbij Colin Coosemans te trappen.

Toen iedereen dacht dat het spel was gespeeld liet Marko Suler Bjorn Vleminckx binnenkoppen. Er heerste een ware cupsfeer in het Gentse stadion. Acht doelpunten in negentig minuten.

Club Brugge moest de verlengingen in met tien man nadat Joseph Akpala rood kreeg voor natrappen op Melli. Ook El Ghanassy kreeg nog rood voorgeschoteld, omdat hij bij de 4-4 van de bank vloog om wat scheldwoorden naar de scheidsrechter te richten.

Er werd twee keer een kwartier gespeeld, maar dat leverde geen doelpunten op. AA Gent had wel de meeste kansen om de bal nog eens binnen te tikken. Iedereen hield zijn hart vast voor de strafschoppen.

Thijs trapte als eerste de penalty voorbij Coosemans. Vazquez liet zich niet intimideren en scoorde ook. Jorgensen legde ook zijn strafschop netjes binnen. Het bleef spannend want ook Zimling trapte binnen, maar Mboyo trapte hoog over doel.

Maar daarna wist ook Refaelov niet binnen het kader te trappen. Brüls hield alles onder controle, daarna volgde Vlemnickx die in de handen van Boeckx mikte. Melli trapte de beslissende strafschop binnen. AA Gent gaat alsnog naar de kwartfinales van de Beker van België.