Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Jan Breydel
Cercle wint van sterk Oostende
Sander De Graeve

Cercle won deze heenwedstrijd van de kwartfinale van de beker van België met 2-1 van Oostende. Het had het echter niet onder de markt tegen de kustploeg. Oostende was in de tweede helft de betere ploeg. De Schutter kon het belangrijke uitdoelpunt maken.

Sander De Graeve in Brugge

Het spelbeeld werd al snel duidelijk op de akker van Jan Breydel. Cercle eiste de bal op en domineerde. Oostende wachtte af en loerde op de counter. De eerste twintig minuten konden niet echt bekoren.

Het spel was slordig en Cercle creëerde enkel wat halve kansen via Uchebo, Bakenga en Van Eenoo. Oostende kwam niet echt in de problemen in de beginfase en kon er een afgeblokte knal van Moreels tegenover stellen. De talrijk opgekomen supporters van Oostende verzorgden intussen de sfeer.

Bakenga opent de match

Voor echt grote kansen is het wachten tot de 23e minuut. Bakenga kon op Dumesnil af maar de doelman dook goed in de voeten. Cercle rook bloed en een minuut later kwam het op voorsprong via Bakenga. De spits snoepte de bal af van Oostende en kon opnieuw op de doelman af. Deze keer plaatste hij de bal mooi in de hoek.

Oostende was heel even van slag, het stond bijna 2-0 achter een minuut later. Niemand kon echter bij de voorzet van Smolders. De kustploeg ging plots met meer lef spelen en kreeg twee grote kansen via Depoitre. De boomlange spits schoot echter tweemaal naast.

Schietkraam

Tot aan de rust was het verder al Cercle dat de klok sloeg. Dumesnil stond even in een schietkraam maar Smolders, Van Eenoo Bakenga en Uchebo vonden steeds de doelman of een Oostends been in de weg. Intussen had Dequaire wel bijna een owngoal gemaakt. Hij devieerde een schot van Uchebo net naast.

Cercle stond dik verdiend op voorsprong bij de rust. Het creëerde de meeste kansen en had het meeste balbezit. Oostende was dus op achtervolgen aangewezen. De kustploeg kwam ook erg gretig uit de kleedkamer.

Kansen Oostende

Oostende creëerde meteen enkele mogelijkheden en dwong Cercle terug op de eigen helft in de eerste tien minuten. Depoitre werd afgehouden in de zestien maar de ref zag er geen graten in. Iets later kreeg Vandamme een ingeving, hij had een mooie lob in huis maar die strandde op de lat. Op een corner kon Dequaire vervolgens koppen maar zijn bal ging net naast.

Oostende bleef de betere ploeg maar kwam bijna 2-0 achter. Op een counter kwam Dumesnil wel heel ver uit. Uchebo kon zo Bakenga alleen voor een leeg doel zetten. De spits trapte echter onbegrijpelijk op de paal. Aan de overkant schoot Uchebo zo ver naast dat de bal over de zijlijn ging.

Omhaal De Schutter

Cercle kwam uiteindelijk tegen het spel in op een 2-0 voorsprong. Kaminiaris beging handspel in de zestien. Het was een koud kunstje voor Gregory Mertens die de penalty laag binnenschoof. Oostende ging daarna nog op zoek naar een belangrijke uitgoal.

De Schutter kon die uiteindelijk maken met een mooie omhaal na een hoekschop. Zo blijft de terugwedstrijd spannend. Oostende moest zeker niet onderdoen voor dit Cercle Brugge.