Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent en Anderlecht gelijk in saaie wedstrijd
Sander De Graeve

AA Gent en Anderlecht speelden 1-1 gelijk in een saaie eerste heenwedstrijd van de kwartfinales van de beker. Het eerste kwartier was degelijk, de rest van de wedstrijd overbodig. Mboyo en Jovanovic scoorden.

Sander De Graeve en Johan Walckiers in Gent

Bij AA Gent koos Bob Peeters voor Van der Bruggen als nieuwe kapitein na het incident met Mboyo. Die laatste bracht voor de wedstrijd zijn excuses over aan de supporters die de geste wel konden appreciëren.

De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Proto had een goede redding in huis op een knal van Remacle. Ook Brüls vond in de herneming de doelman van Anderlecht op zijn weg. Gent had enkele goede acties maar het was Anderlecht dat op voorsprong kwam.

Niet erg doortastend verdedigen van de Gentenaars zorgde voor de 0-1. Bruno met een simpele lage voorzet naar Jovanovic die hard via het been van Padt kon binnenknallen. AA Gent was voor de zoveelste keer dit seizoen op achtervolgen aangewezen.

Mboyo terug in de gratie

AA Gent kwam in de vijftiende minuut via een counter op 1-1. Gillet liet Soumahoro in zijn rug weglopen. De Ivoriaan knalde hard op de paal maar uitgerekend Ilombé ‘Petit Pelé’ Mboyo was goed gevolgd en tekende voor de gelijkmaker. Hij schoot zich zo meteen in de gratie bij het publiek. Gent kon intussen echter al 2-1 achterstaan nadat Padt goed redde op een poging van Praet.

Na een aardig begin verdween na twintig minuten het tempo uit de wedstrijd. Gent kon intussen wel al eens dreigen via Soumahoro. Bij Anderlecht kon Kanu net niet een voorzet binnenglijden. Gent probeerde te counteren maar vaak was de laatste pass net niet goed genoeg. Er was toch even opwinding voor de kooi van Proto wanneer Gillet een hoekschop net niet in zijn eigen doel frommelde. Hij deed dat overigens met beide handen. Delférriere floot geen penalty.

Match bloedde dood

Na deze fase was het wachten op de rust. Er zaten te veel slordigheden in het spel aan beide kanten om nog tot grote mogelijkheden te komen. Al kwam Kljestan nog dicht na een licht gegeven vrijschop. Hij besloot van dichtbij op Padt.

Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld, Anderlecht bouwde erg geduldig op, Gent Counterde. De eerste kans was er één via Bruno, hij kopte de bal mooi terug naar het centrum maar niemand was gevolgd.

Afgekeurde goal Bruno

Een kwartier in de tweede helft kwam Anderlecht ei zo na op voorsprong. Bruno scoorde maar de ref zag een fout op Sergio Padt. Even later mocht Biglia aanleggen, zijn vrije trap was goed gekadreerd maar Padt zat er knap bij. Een volgende vrijschop van de kleine Argentijn ging een half metertje over.

Mboyo kreeg nog een applausvervanging, in zijn plaats kwam Arbitman op het veld. Anderlecht had nog de grootste kans op de zege na een goede actie van Jovanovic. Kanu vergat te scoren. Gent kon daar enkel nog een afzwaaier van Brüls tegenover stellen.

Geen vuur

De tweede helft sleepte zich werkelijk voort aan het tempo van een oud dametje. Er zat helemaal geen vuur in de wedstrijd. Het leek alsof beide ploegen zich wel konden vinden in een gelijkspel. Deze wedstrijd belichaamde waarom veel supporters ook de latere bekerrondes liever in één wedstrijd afgewerkt zien. Alles is te herdoen in Brussel.