Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Regenboogstadion
Efficiënt Genk stelt halve finale al veilig
Sander De Graeve

De eerste halve finalist van de beker van België wordt praktisch zeker Racing Genk. De Limburgers gingen met een zware 0-5 zege op zak terug naar hun hotel waar ze blijven tot ze zondag opnieuw Zulte Waregem tegen zich krijgen.

Sander De Graeve in Waregem

Veel volk was er niet komen opdagen voor deze bekerwedstrijd, amper 1357 mensen woonden deze wedstrijd bij. Een stevige Genk-delegatie verdiende wel een eervolle vermelding. Qua balbezit was de wedstrijd in de beginfase in evenwicht. De grootste verschillen lagen in het creëren en afwerken van kansen.

Daarin was Genk veruit de betere ploeg. Na een erg mooie combinatie tussen Plet, Hamalainen en De Ceulaer moest Barda maar binnentikken. Een echte tiktak-goal van Racing Genk. Na 15 minuten volgde al een tweede, zo mogelijk nog mooier doelpunt. De combinatie was deze keer van De Ceulaer en Buffel, de afwerking van Julien Gorius.

Zulte Waregem onmondig voorin

Zulte Waregem voetbalde ook na die 0-2 goed mee maar kon in de zone van de waarheid amper dreigen. Een eerste kopbal van Leye en een afgeblokt schot van Trajkovski waren niet genoeg om een doelpunt te verdienen. De tweede kopbal van Leye kon er wel in maar Van Hout maakte een erg mooie redding.

Na 36 minuten kwam Genk op een 0-3 voorsprong. De goal was wel iets minder mooi als de eerste twee. Een lage bal van Barda ging voorbij alle Zulte Waregem-verdedigers en bereikte De Ceulaer die maar hoefde binnen te knallen.

Over en out

Na die goal hadden beide ploegen nog een grote kans. Plet knalde nog net naast de kruising en Naessens kon een voorzet van Berrier net niet binnenglijden. Genk stond zo aan de rust reeds op een ruime 0-3 voorsprong.

Na de rust kon Genk de dominantie ook op het veld tonen, niet enkel in de stand. Zulte Waregem werd werkelijk weggetikt. In geen tijd stond het 0-4 en 0-5. Hyland kon na balverlies van De fauw Barda bereiken, die gaf de bal aan Buffel en die schoot overhoeks binnen. Even later kon opnieuw Barda De Ceulaer bereiken, die maakte zijn tweede van de avond.

Schuchtere pogingen Zulte Waregem

Daarna kon Zulte Waregem opnieuw wat meer balbezit opeisen. Invaller Lendric knalde recht op Van Hout. Die andere invaller, Thorgan Hazard, knalde een vrije trap nog op de lat. Waregem bleef te onzuiver in de aanval en kon het balbezit niet in voldoende kansen omzetten. De fauw en Leye kwamen er wel nog dicht bij met respectievelijk een vluchtschot en een vrije trap op de paal.

Genk wint en gaat naar alle waarschijnlijkheid deze mooie uitgangspositie thuis niet meer weggeven. Zulte Waregem kende goeie periodes maar kon niet genoeg open kansen creëren. De ploeg van Franky Dury heeft nog werk voor de wedstrijd van zondag, opnieuw tegen Genk. Barda (1 goal, 4 assists) en De Ceulaer (2 goals, 1 assist) hadden een begenadigde avond.