kvoKV Oostende
cerCercle Brugge
0-1
1-2
90+3' Gregory Mertens (pen)
Datum: 16/01/2013 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Diaz Arena
Matig Cercle bekert verder
Sander De Graeve

Cercle bekert verder na een 1-2 overwinning tegen Oostende. In de heenmatch won het namelijk met 2-1. We zagen een matig Cercle in het Albertpark. Oostende drong aan het eind nog aan maar liep nog tegen een strafschop.

Sander De Graeve in Oostende

Cercle begon niet echt scherp aan de partij in het Albertpark. De duels werden steevast gewonnen door de thuisploeg. Ook de meeste kansen waren voor Oostende. Depoitre, Dissa en een bedrijvige Moreels vonden elkaar blindelings.

Schoten van Moreels en Dissa gingen naast. Cercle dreigde via een schotje van Van Eenoo en Dumesnil moest eens in de voeten van Bakenga duiken. Cercle gaf op twee momenten bijna een doelpunt weg.

Grote kansen Cercle

Eerst speelde nieuwkomer Dickoh knullig terug op Verbist. De doelman kon de bal enkel tot bij Depoitre wegwerken. De lange spits was echter te verrast om er iets mee te doen. Even later zag Moreels Verbist bij een vrije trap ver uit de goal staan. Zijn listige lob ging net over.

Na 25 minuten kreeg Cercle wat meer grip op de match. Uchebo kon een voorzet van Rudy niet verzilveren. Ook Bakenga kon oog in oog met Dumesnil een vrije trap van Van Eenoo niet afwerken. Na deze kansen sleepte de match zich naar de rust. Het bleef 0-0, Oostende had het betere spel, Cercle Brugge had aan het eind de twee grootste kansen.

Goal Van Eenoo

Dezelfde 22 spelers kwamen uit de spelerstunnel om aan de tweede helft te beginnen. Lukas Van Eenoo kon Cercle op voorsprong schieten in de 50e minuut. Hij krulde een vrije trap van de rand van de zestien mooi binnen. Coach Vanderbiest van Oostende had commentaar en werd door Nzolo naar de tribune verwezen.

Oostende moest vanaf dan vol voor de aanval gaan. Het werd bijna koud gepakt op een counter. Cercle kwam  maar liefst vier tegen één maar Bakenga treuzelde te lang. De fase erna schoot Rudy voorlangs. Cercle duwde door en een minuutje later knalde Smolders hard op de paal.

Hoop Oostende

Daarna kwam Oostende wel heel dicht bij een doelpunt. Moreels omspeelde knap Verbist maar Mertens haalde de poging van De Schutter van de lijn. Op de corner die erop volgde was het wel raak. Schmisser kopte hoop in de Oostendse gelederen.

Mertens kon daarna Cercle vanop de stip op 1-2 brengen na een fout van Dumesnil op Janssens. Over en out voor Oostende.

Oostende bleef aandringen maar een matig Cercle mag doorgaan in de Beker van België. De eindstand in het Albertpark bleef 1-2.