wesWesterlo
andAnderlecht
Datum: 04/12/2013 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Het Kuipje
Anderlecht sneuvelt tegen tweedeklasser na strafschoppenreeks
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Anderlecht sneuvelt tegen tweedeklasser na strafschoppenreeks
Foto: © SC

Westerlo stunt tegen Anderlecht en stoot door naar de kwartfinales van de Beker. Westerlo klom twee keer op voorsprong maar twee keer bracht Bruno de bordjes weer in evenwicht zodat het 2-2 stond na 120 minuten. In de strafschoppenreeks misten Milivojevic en Mitrovic.

Robby Morren in Westerlo

John Van den Brom had er alle vertrouwen in dat zijn troepen de bekerpartij tegen Westerlo tot een goed einde zouden brengen. Hij gooide bijna een volledig nieuw elftal tussen de lijnen. Slechts drie spelers die in de basis stonden tegen Cercle, kwamen in de Kempen aan de aftrap. Liefst acht nieuwkomers dus waaronder Najar, Cyriac, Tielemans en Acheampong. De bank oogde dan ook fraai met onder meer Proto, Gillet, Mitrovic en Praet. Bij Westerlo nam Lecomte de plaats in van de geblesseerde Maertens, Trossard en Macdonald bevolkten de aanvalslinie.

Macdonald scoort tegen ex-club

Van den Brom oogde rustig toen hij voor de wedstrijd een koffie kwam drinken in de perszaal maar die rust maakte al snel plaats voor onrust. Al na zeven minuten moest de landskampioen achtervolgen. “Je hebt nog niet gescoord tegen Anderlecht? Wel, dan wordt het tijd”, had coach Van Wijk tegen Macdonald gezegd. De ex-Anderlechtspits glipte door de buitenspelval en verschalkte Kaminski. (1-0)

Trossard treft onderkant lat

Balbezit en veldoverwicht voor de landskampioen, logisch ook, maar de beste kans was voor de thuisploeg. Kaminski moest plat op een schot van Macdonald en mocht heel opgelucht ademhalen toen een mooie plaatsbal van Trossard via de onderkant van de lat weer in het veld botste. Ondertussen moesten de Brusselaars zich tevreden stellen met enkele afstandsschoten. Op een echt grote kans was het wachten tot enkele minuten voor de pauze. Bruno stuurde Cyriac weg maar zijn lob viel op het dak van het doel.

Bruno met een gelukje

Van den Brom greep in tijdens de pauze. Deschacht en Tielemans bleven binnen, N'Sakala en Praet maakten hun opwachting. Al snel klaarde de hemel op voor paars-wit. Bruno leverde een voorzet-schot af van tegen de zijlijn, de bal week af, doelman Van Langendonck verkeek zich en en moest de bal uit de netten halen. (1-1)

Westerlo reageerde niet aangeslagen en bleef goed meevoetballen, ook na de gelijkmaker. Macdonald legde uitstekend breed op Geudens maar die mikte naast en de ingevallen Molenberghs deed het Kuipje even rechtveren maar zijn schot ging in het zijnet. Ook Anderlecht was enkele keren dicht bij een tweede treffer. Van Langendonck moest de bal uit de voeten van Nuytinck halen en Cyriac kopte een perfecte voorzet van Najar over.

Paal en lat redden Westerlo

Met nog een kwartier te gaan gooide Van den Brom Mitrovic in de strijd. Het winnende doelpunt kon aan beide kanten vallen in het slot. Kaminski hield zijn team in de beker met een geweldige redding op een kopbal van Cools. Anderlecht trof op twee minuten de paal en de lat. Praet lifte het leer tegen de paal, Milivojevic knalde op de lat.

Spanning troef

Verlengingen dus en heel veel spanning. Het spel ging goed op en neer en er kwamen mogelijkheden aan beide zijden. Trossard bracht Westerlo op voorsprong. Zijn schot week af en ging zo over Kaminski binnen. Het was opnieuw Bruno die de bordjes weer in evenwicht bracht in de tweede verlenging met een knap schot in de verste hoek. (2-2) In een razend spannend slot, waarin Westerlo nog het dichtst bij een goal was, bleef het 2-2.

Anderlecht moest het verschil maken met de gevreesde strafschoppen. Praet, Bruno en Kljestan scoorden en Kaminski pakte de bal van Rentmeister en het zag er goed uit voor Anderlecht, maar Van Langendonck pakte de strafschoppen van Milivojevic en Mitrovic. Anderlecht ligt uit de Beker, Westerlo gaat door.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' 5
Cools Jens 90' 7
Rentmeister Jeffrey 90' 6
Schuermans Kenneth 90' 6
Lecomte Raphaël 90' 6
Paulussen Laurens 40' 6
Geudens Kevin 90' 6
Vanthournout Jeroen   90' 6
Janssens Philippe 67' 6
Trossard Leandro 112' 9
MacDonald Sherjill 90' 9
  Bank G Beoordeel
Nwanganga Kennedy 255' 6
Trenson Matthias 50' 7
Molenberghs Jarno 23' 7
Vervoort Stef -  
Vandenbergh Kevin -  
Ruiz Jaime Alfonso -  
Huysmans Jordy -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' 2
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 6.5
Kouyate Cheikhou 90' 2
Nuytinck Bram 90' 4
Deschacht Olivier 45' 3
Tielemans Youri 45' 5
Milivojevic Luka 90' 2.5
Kljestan Sacha 90' 3
Bruno Massimo ⚽ ⚽ 90' 9
Cyriac Gohi Bi 77' 5
Acheampong Frank Opoku 90' 3
  Bank G Beoordeel
N'Sakala Fabrice   45' 2
Praet Dennis 45' 3.5
Mitrovic Aleksandar   13' 6.5
Gillet Guillaume -  
Vanden Borre Anthony -  
Proto Silvio -  
Herbeleef Westerlo - Anderlecht

Vooraf