gntKAA Gent
zwaZulte Waregem
Datum: 29/01/2014 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Essevee hypothekeert Gents seizoen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Essevee hypothekeert Gents seizoen
Foto: © SC

AA Gent ging vanavond in eigen huis de boot in tegen Zulte Waregem. Debutant Pourié straft de Gentse inefficiëntie genadeloos af. Habibou Dejaegere en Privat kregen enkele grote kansen. Zulte Waregem keerde met een uitstekende 0-1 eindstand huiswaarts.

Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Gent

Beide coaches wijzigden hun elftal op enkele plaatsen. Bij AA Gent zat Ervin Zukanovic opnieuw op de bank ten koste van Nahayo. Jong talent Locigno kwam in de ploeg voor de geschorste Rafinha. Ook Hannes Van Der Bruggen verliet de basiself voor Asare.

Bij Zulte Waregem bracht Francky Dury nieuwkomers Chen en Pourié meteen aan de aftrap. De match begon veelbelovend met kansen aan beide kanten. Zowel Gent als Essevee lieten een zee van ruimte tussen de linies. Habib Habibou miste de grootste kans van de eerste helft. Oog in oog met Bruzzese besloot hij op de doelman.

Fouten in Gentse defensie

De match zat van in het begin vol vuur en al snel vielen enkele kaarten. Soumahoro en Asare mochten de terugmatch op hun buik schrijven. Bij Gent vielen er enkele fouten te bespeuren in de defensie. Puljic verloor de bal op een gevaarlijke plaats en gaf ook enkele onnodige corners weg. Zukanovic dacht er op de bank intussen het zijne van.

Na nog een aantal schuchtere kansen bloedde de eerste helft dood. De rust werd gehaald met een teleurstellende 0-0 op het bord. Na een goed eerste kwartier kropen er slordigheden in het spel van beide ploegen.

Duits droomdebuut

Na de koffie hervatte Zulte Waregem het sterkst. De bezoekers kwamen via Chen en Hazard tot enkele halve kansen. De Gentse spionkop hield intussen een kleine volksverhuizing. Ze liepen in colonne van tribune twee naar tribune drie, waar Gent op dat moment naar speelde. In een beter moment van Gent kreeg Dejaegere nog een grote mogelijkheid, maar hij kreeg de harde bal van Asare niet op doel.

Iets over het uur mocht Marvin Pourié, de nieuwe Duitse aanwinst van Zulte Waregem, al spreken van een droomdebuut. Hij omzeilde de buitenspelval door achter de middellijn te vertrekken en spurtte de Gentse defensie uit het wiel. Een harde knal tussen de benen later stond Essevee op een 0-1 voorsprong.

Einde seizoen voor Gent?

Gent moest nu komen en Rednic bracht met Privat een spits in die oorlog moest maken in de zestien. Dejaegere kwam er nog dichtbij met een machtige knal, maar Bruzzese kon via de lat redding brengen. Privat viel maar in één fase op, hij verkwanselde een reuzenkans door naast de bal te trappen. De lucht belde even later om te vragen wie dat gat ging repareren. Nog wat dichter tegen het eindsignaal ging nog een kans verloren, Privat kopte los naast de bal.

Zulte Waregem hield de score vast en kon met een uitstekende uitgangspositie terug naar het grensgebied tussen Oost- en West-Vlaanderen. Voor Gent legt deze uitslag een hypotheek op het seizoen.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Locigno Sébastien 90' -
Nahayo Valery 90' -
Puljic Ante 90' -
Asare Nana   90' -
Milicevic Danijel 64' -
Diabaté Zie 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Kage Hervé 45' -
Habibou Habib   90' -
Soumahoro Yaya   56' -
  Bank G Beoordeel
Dejaegere Brecht 45' -
Van der Bruggen Hannes 34' -
Privat Sloan 26' -
Pedersen Nicklas -  
Zukanovic Ervin -  
Padt Sergio -  
González Pirez Leandro Martín -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' -
Chen Roberto   90' -
D'Haene Karel   90' -
Colpaert Steve 90' -
Verboom Bryan 90' -
Skúlason Ólafur 90' -
N'Diaye Mamatou   63' -
Hazard Thorgan   90' -
Conté Ibrahima Sory 90' -
Caceres Raphaël A 76' -
Pourie Marvin 90' -
  Bank G Beoordeel
Kums Sven 27' -
Sylla Idrissa 14' -
Godeau Bruno -  
Tarfi Mehdi -  
Bossut Sammy -  
Bongonda Theo -  
Duplus Frédéric -  
Herbeleef KAA Gent - Zulte Waregem

Vooraf