gntKAA Gent
kvkKV Kortrijk
1-0
Datum: 18/12/2013 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent verslaat Kortrijk na incidentrijke partij
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gent verslaat Kortrijk na incidentrijke partij
Foto: © SC

AA Gent won vanavond met het kleinste verschil van KV Kortrijk. De match werd ontsierd door dwalingen van de arbitrage en een incident met Yassine El Ghanassy. Soumahoro zorgde uiteindelijk voor de opening.

Sander De Graeve in Gent

Gent-coach Mircea Rednic wijzigde zijn ploeg zoals aangekondigd op enkele posities. De Roemeen koos voor kracht op het middenveld met Neto, Lepoint en Hubert. Dejaegere schoof naar de flank en Ervin Zukanovic, ook ex-Kortrijk, kwam na maanden blessureleed opnieuw in de ploeg.

Vanhaezebrouck bracht dan weer verrassend zowel Coulibaly als Santini aan de aftrap. Kortrijk begon scherp aan de eerste helft en zette Gent een dikke tien minuten onder druk. Daarna was de thuisploeg wakker en begon het de duels te winnen.

Fouten arbitrage

Wie niet wakker was, was het zestal in het fluo-geel. Vanaf de kwartfinales zijn de scheidsrechters namelijk met zes. Zodat ze meer zien, weet u wel. Wel hoe ze de penalty-overtreding van Reynaud op Dejaegere gezamenlijk misten is een raadsel. Even later werd een geldig doelpunt van Nicklas Pedersen op de koop toe afgekeurd voor onbestaand buitenspel.

Ondanks nog enkele mogelijkheden voor Gent bleef het 0-0 aan de rust. Bij het opnieuw betreden van het veld na de koffie had het thuispubliek de beelden intussen gezien. Ref Verbist werd ervan verdacht een liefhebber te zijn en aan een zekere vorm van kleptomanie te lijden.

Openlijke aanvaring El Ghanassy en Rednic

Na de pauze bleef het spelniveau ondermaats, maar bleef de thuisploeg wel domineren. Toen vond El Ghanassy de tijd rijp om alle aandacht op te eisen. Na een mislukte dribbel vond Rednic dat een voorzet een betere optie was.

Een bitse aanvaring tussen coach en speler aan de zijlijn was het gevolg. Rednic haalde de nukkige zelf verklaarde sterspeler van Gent naar de kant. Die was woest en gunde zijn coach geen blik. Een waterflesje moest er wel aan geloven.

Soumahoro beslist het pleit

Tussen al het drama door bleef Gent sterker, maar Kortrijk kwam af en toe goed opzetten. Santini zag zijn pogingen telkens gekeerd. Na de inbreng van Kage en Soumahoro hing een Gentse goal nadrukkelijk in de lucht.

Het was uiteindelijk Soumahoro die de bakens verzette met een knappe dribbel. Hij ging twee man voorbij en knalde de bal haast door het net. Daarna moest ook de cornervlag eraan geloven. Geel voor Soumahoro, maar de Ghelamco Arena wel in extase.

Gent haalde zo een nipte voorsprong voor de terugwedstrijd in Kortrijk, maar verdiende de overwinning. Zeker na het geklungel van de arbitrage. Kortrijk hield het goed gesloten en behoudt alle kansen in de terugwedstrijd. Over het incident met El Ghanassy zal wel nog wat inkt vloeien.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Rafinha Rafael Scapini   90' -
Nahayo Valery 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Asare Nana   90' -
Hubert David 68' -
Neto Renato 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Dejaegere Brecht 76' -
Pedersen Nicklas 90' -
El Ghanassy Yassine 60' -
  Bank G Beoordeel
Kage Hervé 30' -
Van der Bruggen Hannes 22' -
Soumahoro Yaya  14' -
González Pirez Leandro Martín -  
Maréval Rémi -  
Maes Kristof -  
Privat Sloan -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Heylen Michaël 90' -
Reynaud Romain 90' -
Tomasevic Zarko 90' -
Pavlovic Nebojsa   90' -
De Mets Gertjan 90' -
Capon Brecht 45' -
Oussalah Mustapha 90' -
De Smet Stijn 74' -
Coulibaly Elimane 90' -
Santini Ivan   87' -
  Bank G Beoordeel
Chevalier Teddy 45' -
Matton Thomas 16' -
Raman Benito 3'  
Martin Baptiste -  
Petrovic Branimir -  
Ulens Baptiste -  
Clepkens Michael -  
Herbeleef KAA Gent - KV Kortrijk

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (H)