Datum: 18/12/2013 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Het Kuipje
Lokeren neemt Het Kuipje in
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Lokeren neemt Het Kuipje in
Foto: © SC

Sporting Lokeren staat met anderhalf been in de halve finale van de Cofidis Cup. De Oost-Vlamingen wonnen na een draak van een wedstrijd met 0-1 van KVC Westerlo.

Cédric De Volder in Westerlo

Dennis van Wijk roept dan wel van de daken dat de Cofidis Cup een leuk toetje is, maar de Nederlander posteerde wel zijn sterkste elf aan de aftrap. Ook Peter Maes lijkt een uitje naar de Heizel wel te zien zitten. Barry Boubacar Copa verdedigde het Oost-Vlaamse doelvlak en Hans Vanaken mocht op het middenveld de lijnen uittekenen. Hamdi Harbaoui begon wederom op de bank.

Lange studieronde

De overwinningen tegen RAEC Mons en RSC Anderlecht deden De Kemphanen duidelijk deugd. De leider uit de Belgacom League begon zonder complexen aan de partij. De pakweg 4.000 aanwezigen zagen dan ook hoe Westerlo de partij van meet af aan in handen nam. Vooral Sherjill MacDonald kreeg enkele mogelijkheden om de score te openen, maar de Nederlander stuitte op Copa.

Wat volgde was een ellenlange  studieronde. Beide teams leken bang om een tegentreffer te incasseren. Vooral Lokeren leek bij momenten niet bij de les. De Oost-Vlaamse defensie ging met de regelmaat van de klok aan het klungelen. De jonge Kempenaren konden echter nooit echt profiteren. Al verzorgde Peter Maes naar aloude gewoonte wel het animo langs de zijlijn.

“Is dit nu eerste klasse?”

De Waaslanders kwamen na de pauze – gelukkig voor Koning Voetbal – met een andere ingesteldheid uit de kleedkamer. Georgios Galitsios schilderde het leer op het hoofd van Junior Dutra. De vervanger van Hamdi Harbaoui deed de netten een eerste en enige keer trillen, 0-1. Leuk detail: de thuisaanhang vroeg zich enkele ogenblikken voor het doelpunt nog af of dit nu eersteklasseniveau was.

En dat niveau was werkelijk om van te huilen. Beide ploegen probeerden te voetballen, maar bleken telkenmale te slordig in de opbouw. Vooral Westerlo bleek na het uitvallen van MacDonald – de aanvaller viel verkeerd op de schouder – onthoofd. Copa beleefde dan ook een relatief rustige avond. Al kan je niet stellen dat Van Langendonck met vuile handschoenen het terrein moest verlaten.

Op weg naar halve finale?

Lokeren lijkt zo al met anderhalf been in de halve finale van de beker te staan. De Waaslanders maakten allesbehalve een betere indruk dan de tweedeklasser, maar lukten het levensbelangrijke uitdoelpuntje. Of kunnen De Kemphanen op Daknam voor een ware stunt zorgen?

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Cools Jens 90' -
Maertens Birger 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Lecomte Raphaël 90' -
Paulussen Laurens 90' -
Geudens Kevin   90' -
Vanthournout Jeroen 90' -
Molenberghs Jarno 61' -
MacDonald Sherjill 54' -
Trossard Leandro 61' -
  Bank G Beoordeel
Janssens Philippe 36' -
Nwanganga Kennedy 29' -
Rentmeister Jeffrey 29' -
Vandenbergh Kevin -  
Vervoort Stef -  
Cordier Michaël -  
Trenson Matthias -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos A 90' -
Maric Mijat   45' -
Scholz Alexander 90' -
Odoi Denis 90' -
Overmeire Killian 90' -
Persoons Koen 90' -
Vanaken Hans 90' -
Patosi Ayanda 71' -
Dutra Júnior Sérgio 87' -
De Pauw Nill 90' -
  Bank G Beoordeel
Taravel Jérémy 45' -
Harbaoui Hamdi 19' -
Trompet Jore 3'  
Corryn Alexander -  
Verhulst Davino -  
Leko Ivan -  
Ansah Eugene -  
Herbeleef Westerlo - Sporting Lokeren

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (H)