zwaZulte Waregem
andAnderlecht
Datum: 17/12/2014 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Regenboogstadion
Anderlecht bezorgt Essevee Siberisch koude douche
Anderlecht bezorgt Essevee Siberisch koude douche
Foto: © photonews

Zulte Waregem liet meer mensen rusten dan Anderlecht, maar een echt klasseverschil zagen we niet op het veld. Zulte Waregem had altijd op voorsprong moeten komen, maar kreeg het deksel in de laatste twintig minuten pardoes op de neus. De overdreven 0-3 maakt de terugmatch overbodig.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem kroop de voorbije weken helemaal uit het dal, Anderlecht deed het vooral in Europa erg goed. Het beloofde dus een boeiend schouwspel te kunnen worden tussen de titelpretendenten van twee seizoenen geleden. En we werden verwend met een leuke pot bekervoetbal.

De landskampioen kwam quasi op zijn sterkst naar de Gaverbeek, enkel Vanden Borre en Proto kregen rust. Bij de thuisploeg geen Jorgensen, Skúlason of Troisi. Door een hamstringblessure van Cissako kreeg bovendien ook de 19-jarige youngster Brebels zijn kans.

Roef en Vertenten zitten Essevee in de weg ...

Die Brebels gaf al na vijf minuten de bal pardoes af, waardoor Mitrovic de eerste kans kreeg en de nek kon omwringen. Daarna nam de thuisploeg de match echter stevig in handen. "We hebben het nooit makkelijk aan de Gaverbeek", leek Besnik Hasi zich op voorhand al te hebben ingedekt tegen het fluks bewegen van Bongonda, Trajkovski & co.

Maar de bal? Die wou er niet in. Trajkovski en Bongonda konden beiden een strafschop claimen, maar kregen die niet. Een sterke Davy Roef - zonder hem was het altijd 1-0 geworden aan de Gaverbeek - hield de nul, zelfs tot in de laatste minuut toonde hij zich een betrouwbaar sluitstuk.

En dan waren er al die kansen: D'Haene van dichtbij, Messoudi, de kopballen van Plet, de lat die tegenwerkte, ... alles zat werkelijk tegen voor de thuisploeg, al moest ook Bruzzese een paar keer goed plat.

... en de douche is ijs-ijs-koud

Kregen we dan geen doelpunten te zien in het Regenboogstadion? Toch wel, maar aan de overkant. En of de douche ijskoud was. Twee weken geleden kreeg Lierse in de Beker hier nog het deksel op de neus en moest het nadien letterlijk onder de koude douche, vandaag was het figuurlijk minstens zo erg.

De ingevallen Conté liet het onder luid gefluit eerst nog even liggen, via een knullig voorzetschot van Acheampong (fout ingeschat door Bruzzese) en een afgeweken schicht van Praet werd het heel snel 0-2. De ingevallen Kljestan maakte er - zonder dat hij het zelf begreep - nog 0-3 van, de terugmatch is zo meteen overbodig. 

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' -
N'Diaye Mamatou   90' -
D'Haene Karel 90' -
Mendy Formose   90' -
Verboom Bryan 90' -
Aneke Chuks 90' -
Brebels Sebastiaan 67' -
Messoudi Mohamed 80' -
Trajkovski Aleksandar 84' -
Bongonda Theo   90' -
Plet Glynor 90' -
  Bank G Beoordeel
Ekangamene Charni 23' -
Hazard Kylian 10' -
Benteke Jonathan 6'  
Isci Sefa -  
Bossut Sammy -  
Sylla Idrissa -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' -
Colin Maxime   90' -
Mbemba Mangulu Chancel 90' -
Deschacht Olivier 90' -
N'Sakala Fabrice 90' -
Najar Rodriguez Andy Aryel 62' -
Dendoncker Leander 90' -
Tielemans Youri 90' -
Acheampong Frank Opoku  90' -
Praet Dennis 85' -
Mitrovic Aleksandar 78' -
  Bank G Beoordeel
Conté Ibrahima Sory 28' -
Cyriac Gohi Bi 12' -
Kljestan Sacha 5'  
Kawaya Andy -  
Proto Silvio -  
Heylen Michaël -  
Kabasele Nathan -  
Herbeleef Zulte Waregem - Anderlecht

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (H)