Sterke Werner gunt Cercle twee extra derby's
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Sterke Werner gunt Cercle twee extra derby's
Foto: © photonews

Cercle Brugge mag zich opmaken voor een dubbel duel met Club Brugge in de halve finales van de Beker van België. Het klopte in eigen huis Charleroi met 2-0, al mocht het ook vooral een sterke doelman Werner opnieuw danken.

Aernout Van Lindt in Brugge

"We gaan er alles aan doen om met de fans naar Brussel te trekken." Dat waren de woorden van Hans Cornelis op de nieuwjaarsreceptie een week geleden in Jan Breydel. Gisteren kreeg het extra motivatie: in de halve finales wacht namelijk een dubbele confrontatie met Club Brugge.

Maar: Vidarsson achtte de match van dit weekend tegen blauw-zwart belangrijker en zette een echt B-elftal op de mat. Acht nieuwe namen in vergelijking met de elf die afgelopen weekend de maat namen van de Carolo's. Bij de bezoekers twee wissels, het uitvallen van Geraerts was een aderlating.

"Niet panikeren, niet panikeren, maar uw auto is aangereden door een bus"

In de eerste helft lieten de jonkies van Cercle Brugge bitter weinig zien. Een schot van Muzaqi (over) en dat was het. Niet dat het aan de overkant veel beter was, maar een bedrijvige Ndongala en Mata toonden meer zin in voetbal en scoren.

Toch viel het vooral op hoevaak er spelers op de grond lagen. Voetballen was er nauwelijks bij in die eerste 45 minuten in een heel koud en kil Jan Breydel. Het hoogtepunt? Een boodschap van de speaker in verband met een aantal auto's naast het stadion.

Toch maar weer Werner

Een van de drie mannen van dit weekend die ook nu mocht spelen was doelman Werner. Hij kreeg een tik te verduren en even leek hij te moeten worden gewisseld, maar zonder hem was het 0-1 geweest aan de rust.

En ook na de koffie toonde hij weer zijn klasse. Hoe hij onder meer een kopbal van Tainmont nog boven zijn lat wist te caprioleren? Fan-tas-tisch. Aan de overkant had de eerste goede aanval van de Vereniging een doelpunt opgebracht: Smolders, Buyl (met een hakje), een goede voorzet van D'Haene en Muzaqi had maar binnen te tikken aan de tweede paal.

Ook de zes minuten extra tijd brachten geen doelpunt meer op voor een moedig Charleroi, al was er nog Faure op de paal. Aan de overkant mocht Buyl in de slotminuut nog naar een leeg doel lopen om de 2-0 eindstand vast te leggen.

Dromen van de Heizel mag nog steeds, maar eerst wacht zondag de clash met ... Club Brugge! Charleroi moest afdruipen en moet dan maar alles op play-off 1 zetten.

Meer nieuws

Meer nieuws

Beker van België