Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Vertimmerd Gent zonder overtuiging voorbij Eupen
Sander De Graeve

AA Gent won vanavond vrij vlot van KAS Eupen, maar een sprankelende wedstrijd werd het niet. Pedersen bekroonde zijn eerste basisplaats met een goal en ook Raman kwam een stapje dichter bij zijn 26 goals. Van Der Bruggen legde de 3-0 eindstand vast.

Sander De Graeve in Gent

Hein Vanhaezebrouck gaf vooraf aan dat hij “geen elf andere zou zetten”, met de zeven nieuwe namen die aan de aftrap stonden, kwam de oefenmeester van Gent toch aardig in de buurt. Bij de bezoekers was het vooral uitkijken naar Jeffren, in een vorig leven in de A-kern van Barcelona en toch nog ‘maar’ 27.

Gent begon zo’n beetje aan de wedstrijd zoals in die tegen Standard. Met overwicht, maar zonder al te veel goeie aanvallen of kansen. Eupen kwam er zelf aanvallend ook amper aan te pas, maar toen Jeffren Dufour kon aanspelen, leek het toch even warm te worden. Vandenbussche pakte zijn poging tot lob.

Zoutloze Cupmatch

Van de rebranding van de Beker van België naar de Croky Cup hebben we eerlijk gezegd weinig gemerkt. Geen gratis zakjes chips, geen papegaai op het veld en amper zout in de match om ons te entertainen. Het was echt wachten op een eerste goal.

Die kwam er toch nog net voor de rust. Raman zette van op de eigen helft een rush op, maar werd de bal net ontfutseld wanneer hij wou afdrukken. Pedersen kreeg de bal pardoes in de voeten en hoefde maar in een leeg doel binnen te schuiven.

De Deen stond dus toch aan de aftrap en toonde na de rust nog eens zijn kunnen. Met een fantastische hak zette hij Raman op weg naar doel. Een één-tweetje met Matton later hing de bal tegen de touwen. Zo nam Raman meteen alle twijfel weg. Want goed, neen dat was het niet. Enkele van de jongens die hun kans kregen, zijn aan bezinning toe.

Het doet overigens vreemd, zo'n lege Ghelamco Arena. Amper 3585 supporters volgden de match live mee in het stadion. Toch konden die nog eens juichen toen Hannes Van Der Bruggen met een afstandsschot de 3-0 eindstand vastlegde. Opdracht volbracht.