gnkKRC Genk
staStandard
Datum: 02/02/2016 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Luminus Arena
Standard wipt Genk uit de beker een heeft finaleticket beet
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Standard kegelt Genk uit de beker en speelt de finale van de Beker van België

Standard wipt Genk uit de beker een heeft finaleticket beet
Foto: © SC

Standard heeft zijn ticket voor de finale van de Beker van België op zak. De Rouches wisten de mooie 2-0 uitgangspositie uit de heenmatch te verzilveren. Trebel scoorde al snel de belangrijke Luikse goal en zo stond Genk voor een onmogelijke opdracht.

Peter Maes kreeg af te rekenen met een bijzonder vervelend probleem want met Dewaest en Kabasele was zijn centrale duo achterin geschorst. Puzzelen dan maar: Ndidi en Wouters  centraal, Hamalainen en Walsh op de backs. Dan had Yannick Ferrera het makkelijker: hij moest enkel de vertrokken Yatabare vervangen door Enoh.

Bijzonder weinig volk in de Cristal Arena voor de terugwedstrijd van een halve finale. Het geloof dat Genk de 2-0 kon ophalen, was klein bij een groot deel van de supporters. Bovendien waren de openingsminuten voor Standard dat Genk goed van het eigen doel weg wist te houden en zelf kon prikken via Dossevi.

De Limburgse hoop kreeg een flinke boost toen Karelis na pakweg 20 minuten Valdes vloerde. Hij werd weggestuurd door Pozuelo, mikte eerst op de lat en in de herneming tegen de touwen. Niet gedacht dat Peter Maes nog zo hoog kon springen.

De hoop duurde echter niet lang want nog geen tien minuten later kreeg Trebel een zee van tijd en ruimte, hij koos een hoek uit en plaatste het leer mooi voorbij Bizot. Nu sprong Ferrera een gat in de lucht. Hij had al lang uitgerekend dat Genk 4 keer moest scoren als zijn jongens er één binnentrapten.  Een quasi onmogelijke opdracht.

Bizot liet nog bijna de blunder van het jaar optekenen, maar hij had geluk dat de bal alsnog in hoekschop verdween. 1-1 aan de pauze en beide coaches gooiden nieuw bloed in de strijd in de tweede helft: Malinovskyi voor Genk, Brüls bij Standard. De Genkse nieuwkomer had dé uitgelezen kans om al snel te scoren, maar mikte onbegrijpelijk naast.

De jongens van Peter Maes toonden veel inzet en voetbalden doorlopend op de helft van de bezoekers, maar het wilde niet lukken. Te veel foute keuzes voor doel. Goreux scoorde bijna een onwgoal, het leer belandde op het dak van het doel.

De Rouches speelden de 2-0 voorsprong uit de heenmatch goed uit en mogen zich opmaken voor een hele leuke bekerfinale. Of dat tegen AA Gent of Club Brugge wordt, weten we woensdagavond. Genk rest nu enkel nog de strijd om play-off 1.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 5
Walsh Sandy 90' 10
Hamalainen Brian   90' 5
Kumordzi Bernard Yao   90' 5
Wouters Dries 90' 5
Pozuelo Melero Alejandro 79' 5
Ndidi Onyinye Wilfred 90' 5
Buffel Thomas 45' 5
Bailey Leon 90' 5
Karelis Nikolaos 85' 5
Kebano Neeskens 90' 5
  Bank G Beoordeel
Malinovskiy Ruslan 45' 5
Heynen Bryan 11' 5
De Camargo Igor 5'  
Buyens Yoni -  
Balette Peter -  
Gorius Julien -  
Maes Peter -  
Tshimanga Derrick -  
Denier Pierre -  
Köteles Laszlo -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Valdes Víctor 90' -
Goreux Réginal 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Scholz Alexander 90' -
Fiore Corentin   90' -
Trebel Adrien 90' -
Enoh Eyong 90' -
Boschilia Gabriel 45' -
Dossevi Matthieu 82' -
Santini Ivan 65' -
Edmilson 90' -
  Bank G Beoordeel
Brüls Christian   45' -
Tetteh Benjamin 25' -
Dompé Jean-Luc 8'  
Ferrera Yannick -  
Legear Jonathan -  
Emond Renaud -  
Andrade Darwin -  
Arslanagic Dino -  
Hubert Guillaume -  
Deflandre Eric -  
Herbeleef KRC Genk - Standard

Vooraf