Datum: 16/12/2015 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Luminus Arena
Genk blijft op schema in de Croky Cup: halve finale na simpele zege tegen Moeskroen
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

KRC Genk schakelt Moeskroen eenvoudig uit in de kwartfinale

Genk blijft op schema in de Croky Cup: halve finale na simpele zege tegen Moeskroen
Foto: © SC

In de competitie loopt het momenteel voor geen meter bij KRC Genk, maar het bekerparcours loopt wel volgens schema. De Limburgers kegelden Moeskroen-Péruwelz zonder veel moeite uit de Croky Cup en mogen zich opmaken voor de halve finale.

Igor de Camargo werd naar de bank verwezen, zodat Genk zonder échte spits aantrad. Er was een basisstek voor Buyens en Dries Wouters verving de geblesseerd Tshimanga. Bij Moeskroen-Péruwelz krijgt de competitie duidelijk voorrang, Janevski wijzigde zijn team op maar liefst 7 plaatsen.

Respect voor de paar honderd Limburgse supporters die maar bleven zingen en springen achter het doel. Zelf konden we enkel het hoofd schudden het eerste halfuur. En dat was ook wat Peter Maes deed. Ontelbare keren ging hij hoofdschuddend in de dug-out zitten nadat hij zijn keel schor had geschreeuwd.

Moeskroen liet de bal aan Genk, maar de Limburgers konden niets forceren. Geen enkele bal tussen de palen en dat meer dan een halfuur lang. Een individuele actie dan maar om het verschil te maken. Kebano werd goed aangespeeld door Buffel, schakelde zijn tegenstander uit en trapte overhoeks binnen. (1-0)

Met de Camargo op de bank, solliciteerde Kebano naar een vaste stek als spits. Bailey speelde de bal uitstekend in de loop, Kebano omspeelde doelman Defourny en legde simpel binnen. De dubbele voorsprong stond op het bord aan de rust.

Genk beperkte zich in de tweede  helft vooral tot het verdedigen van de voorsprong. Niet te veel krachten verbruiken met het oog op de Limburgse clash tegen STVV, heet dat dan. Eén keer was Moeskroen héél dicht bij de aansluitingstreffer toen Bizot een knal van Mohamed met de vingertoppen via de lat over kon duwen.

In het slot legde ref Vertenten de bal nog op de stip na een fout Kabasele op Maciel. Hubert faalde niet vanop elf meter en bezorgde Moeskroen nog een late aansluitingstreffer. Het bleef bij 2-1.

Wat onthouden we? Een logische zege en halve bekerfinale voor Genk dat o zo graag naar de Heizel wil en twee goals van Kebano die het in de spits dus beter doet dan Igor de Camargo. Voor Moeskroen wordt het bang afwachten of Dussenne, die geblesseerd naar de kant moest, niet te lang out zal zijn.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 6.5
Walsh Sandy 90' 8.5
Dewaest Sebastien 90' 6
Kabasele Christian 90' 6.5
Wouters Dries   90' 6.5
Buyens Yoni 90' 6.5
Pozuelo Melero Alejandro A 74' 6.5
Ndidi Onyinye Wilfred 90' 5.5
Bailey Leon 81' 6
Kebano Neeskens ⚽ ⚽ 83' 7
Buffel Thomas A 90' 6.5
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Siebe 16' 5.5
Okriashvili Tornike 9'  
Ünal Enes 7'  
Heynen Bryan -  
Köteles Laszlo -  
Kumordzi Bernard Yao -  
De Camargo Igor -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Defourny Théo 90' -
Aksentijevic Nikola 45' -
Mezague Teddy 90' -
Dussenne Noë 74' -
Mohamed Dimitri   90' -
Hubert David 90' -
Vaccaro Luigi   63' -
Dingome Tristan 90' -
Maciel Frederic Ferreira 90' -
Jakolis Marin 90' -
Badri Anice 90' -
  Bank G Beoordeel
Manea Cristian Marian 45' -
Marquet François 27' -
Dautovic Emir 16' -
Oussalah Mustapha -  
Silva Vagner -  
da Silva Rosa Vagner Aurelio -  
Boumediene Yaya -  
Marreco de Gouveia Antonio José -  
Herbeleef KRC Genk - Moeskroen

Vooraf