Datum: 14/12/2016 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Dominant Racing Genk overleeft moeilijke trip richting halve finales, daar kan zelfs het handelsmerk van Charleroi niets aan veranderen
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Charleroi
| 0 reacties

Racing Genk bij de laatste vier in de Croky Cup na hattrick Nikos Karelis

Dominant Racing Genk overleeft moeilijke trip richting halve finales, daar kan zelfs  het handelsmerk van Charleroi niets aan veranderen
Foto: © photonews

Racing Genk heeft misschien wel zijn moeilijkste klip op weg naar de bekerfinale omzeild. Op bezoek bij Charleroi vochten de Limburgers zich, zij het na verlengingen, naar een verdiende plaats bij de laatste vier.

Van 23 september 2012 niet meer gewonnen op Mambourg, daar moest vanavond maar eens verandering in komen. Peter Maes koos vol voor het offensief. Nikos Karelis én Ally Samatta samen in de ploeg, met op de flanken Leon Bailey en Leandro Trossard. Het jeugdproduct knokte zich de jongste weken in de ploeg en zou ook nu voor het meeste gevaar zorgen voor de rust.

Ndidi zoals we hem kennen

Ook op het veld: Wilfred Ndidi. De Nigeriaan ging maandag nog medische testen afleggen bij toekomstig werkgever Leicester City, van fysieke ongemakken allesbehalve een spoor. De man die Genk in de wintermercato de jackpot oplevert, smoorde elke Henegouwse poging tot counter in de kiem. Ooh wat zullen de Zebra's blij zijn dat hij er in het competitieduel van 18-19 februari niet meer tussenloopt.

De bezoekers domineerden deel I van deze kwartfinale, écht dreigen zat er echter niet in. Trossard en Bailey schudden enkele mooie dribbels uit hun sloffen, maar de tussenkomsten van Parfait Mandanda beperkten zich tot een paar weggebokste ballen. Bij de Carolo's liep David Pollet hopeloos te zwerven tussen Omar Colley en Jakub Brabec.

Charleroi toonde in het tweede bedrijf even een ander gelaat. Toch namen de Limburgers snel weer het commando over. De tussenkomsten van Mandanda werden steeds noodzakelijker, zo ging de Fransman goed plat op een kopbal van Ndidi.

Zebra's zoals we ze kennen

Het Genkse gevaar resulteerde in de 0-1. Alejandro Pozuelo - in het tweespitsensysteem minder opvallend - stuurde Trossard diep, die goed het overzicht behield. Karelis joeg het leer hoog in de touwen. Trossard maakte zo zijn reeksje van assist-goal-goal-assist sinds hij opnieuw in de basis staat wat langer.

De thuisploeg reageerde via Pollet, maar Marco Bizot dook goed in de voeten. Genk creëerde op de counter de beste kansen en Omar Colley kopte staalhard op de dwarsligger. Toch zou Charleroi zijn moment, zoals intussen gebruikelijk dit seizoen, nog grijpen. Steeven Willems poeierde het leer vanop ruim 35 (!) meter los in de winkelhaak.

Karelis zoals we hem kennen

Verlengingen dus. Daarin leed Willems, nagenietend van zijn fabelachtige pegel, dom balverlies. De ingevallen Thomas Buffel profiteerde, Karelis dook als een duivel uit een doosje voor zijn man om zijn zesde bekertreffer te netten.

De plaats bij de laatste vier kwam vervolgens niet meer in het gedrang, want Buffel en Karelis deden hun kunstje nog eens over. De Griek zit nu aan zeven bekergoals na eerder vier stuks in Aalst. Charleroi, dat met tien man eindigde na rood voor Clinton Mata, kan in de wintermercato best uitkijken naar een extra diepe spits.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
Mata Clinton   112' -
Zajkov Gjoko 90' -
Willems Steeven 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Marcq Damien 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Bakar Djamel 70' -
Fall Mamadou 81' -
Pollet David 90' -
Tainmont Clément 81' -
  Bank G Beoordeel
Benavente Cristian 20' -
Baby Amara 9'  
Bedia Chris 9'  
Hendrickx Gaëtan -  
Baume Valentin -  
Marinos Stergos -  
Dessoleil Dorian -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Castagne Timothy 90' -
Colley Omar 90' -
Brabec Jakub   90' -
Walsh Sandy 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Bailey Leon 78' -
Karelis Nikolaos ⚽ ⚽ ⚽ 120' -
Samatta Mbwana Ally 105' -
Trossard Leandro A   90' -
  Bank G Beoordeel
Buffel Thomas A 12' -
Jackers Nordin -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Uronen Jere -  
Dewaest Sebastien -  
Susic Tino -  
Sabak Paolo -  
Herbeleef Charleroi - KRC Genk

Vooraf