Datum: 13/12/2016 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Kehrweg Stadion
Zielloos Kortrijk geeft drie strafschoppen weg in 15 minuten, Eupense snelheidsduivels schitteren weer

Eupen wint met 4-0 van Kortrijk en gaat naar de halve finales van de Beker

Als je niet beter wist, zou je denken dat die van Kortrijk niet naar de halve finales wilden. Als je drie strafschoppen - al was de tweede wel onterecht - tegenkrijgt, begin je al aan complottheorieën te geloven. Maar in ieder geval: Eupen verdiende ruimschoots de halve finales van de Croky Cup.

KV Kortrijk wou op Eupen de negatieve spiraal komen doorbreken. Dat had Birger Verstraete alvast laten weten voor de wedstrijd. De middenvelder nam zijn eigen raad ter harte en ging er vol voor. Enige probleem: hij was zowat de enige op niveau bij Kortrijk. Zoals verwacht paste Eupen zijn speelstijl immers niet aan. Die razendsnelle flanken richtten schade aan in de West-Vlaamse verdediging.

En al na acht minuten hing de bal tegen de netten toen Kortrijk het leer maar niet wegkreeg uit de eigen zestien. Voor Diallo was het een koud kunstje om dat vroeg kerstcadeautje uit te pakken: 1-0. De 200 meegereisde supporters van Kortrijk hielden hun spelers een spandoek voor: "Keep our dream alive and fight for it!" Maar blijkbaar hadden er een paar dat niet gezien.

Drie (!) penalties voor Eupen

En dan hadden ze geluk dat Onyekuru niet zijn beste dag had, want de Nigeriaan mikte twee open loepzuivere kansen over en naast. De match had bij de rust al gespeeld kunnen zijn, maar Kortrijk hield dus hoop. Belhocine moest met een donderpreek komen aandraven tijdens de koffie, maar het bracht weinig zoden aan de dijk. Eén minuut na de pauze en Caces had al een dot van een kans achter zijn naam staan.

Dat Eupen bleef morsen met de kansen, gaf de West-Vlaamse burger moed, maar nu ook niet zoveel. Om te winnen, moet je immers scoren. En van een kans was van Eupen tot in Bachten de Kupe geen sprake. En toen Sylla nog eens aan de wandel - we bedoelen dan aan het spurten - ging, moest Goutas aan de noodrem trekken. Penalty en vanaf elf meter klaarde Garcia het klusje: 2-0.

Grijs seizoen

Jeffren had er even later 3-0 van kunnen maken, opnieuw vanop penalty na een fout van Sifakis op Onyekuru, maar hij schoot veel te zwak. En geloof het of niet maar er kwam nog een derde penalty. Deze keer was Verstraete het beu dat de Oostkantonners slag om slinger door de verdediging liepen en hij trok Sylla heel opvallend neer. En Sylla klaarde zelf de klus.

Boeken toe, want niemand die Kortrijk in deze match nog zag terugkeren. Maar de 4-0 was wel de mooiste van de avond. Onyekuru slalomde over heel de helft van Kortrijk om de keeper ook nog eens te omzeilen. Het gaat een heel grijs seizoen worden voor de jongens van Karim Belhocine, want ook play-off 1 is buiten bereik. En Am Kehrweg toonden ze niet dat er meer inzit. Eigenlijk mogen ze al blij zijn dat ze zoveel punten hebben, want veel beleving zit er niet meer in.