Datum: 19/09/2017 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Bosuil
Lierse morst met de kansen voor rust, Antwerp schakelt vervolgens drie versnellingen hoger en zit bij de laatste 16 in de Croky Cup
Diederik Geypen
Diederik Geypen en Dirk Pieters vanuit Antwerpen

Antwerp bekert voort ten koste van Lierse

Antwerp is als overlever uit het burenduel met Lierse gekomen. De Great Old zag af voor rust en mocht blij zijn met een 0-0-ruststand. Na de koffie duwde de neo-eersteklasser vol de gashendel richting achtste finale in.

Laszlo Bölöni pakte uit met enkele veranderingen. De Roemeen dropte Jelle Van Damme voor het eerst in de basis. Aanvaller Joaquin Ardaiz en rechtsback Aurélio Buta versierden hun eerste speelminuten. Bij afwezigheid van Faris Haroun koos de oefenmeester ook voor een andere kapitein. (Dat leest u HIER)

Bij de Pallieters stonden maar liefst zeven andere namen in de basis ten opzichte van afgelopen zaterdag tegen Tubeke. De opvallendste pion was Brice Ntambwe, die op 18 januari 2015 al eens 36 minuten mocht meedoen op het veld van Anderlecht.

Janssens troeft Van Damme twee keer af

De bezoekers konden zich voor de kop slaan dat ze niet met een voorsprong gingen rusten. Huurling Wolke Janssens troefde tot twee keer prima Van Damme af. Eerst knalde de Limburger van dichtbij over. Vervolgens kopte hij te zacht in de handen van Sinan Bolat.

Daar bleef het niet bij, want Lierse liet de touwen trillen. Yvan Yagan stiftte de bal knap over Bolat, maar stond ook buitenspel. Wat zette de Great Old daartegenover? Ardaiz dreigde met enkele schuchtere pogingen, en kopte even voorbij het halfuur rakelings naast. Met een getatoeëerde adelaar in zijn nek hoeft de achttienjarige Uruguayaan niet onder te doen voor de roos van Radja Nainggolan. (zie foto hieronder)

Geen penalty voor Lierse, ander Antwerp na rust

Het slotakkoord van de eerste helft was voor geel-zwart. Een schot van Ludovic Buyssens werd al dan niet met een Antwerps hand gepareerd. De mannen uit Lier schreeuwden om een penalty, maar ref Luc Wouters gaf geen krimp.

Na de pauze kregen we een ander Antwerp te zien. Nathan Goris zag corner na corner voorbij vliegen, maar stond op twee stevige kopbalpogingen van Van Damme pal.

Toen kind van het huis Geoffry Hairemans erop kwam, hing de 1-0 wél in doel. Met zijn fluwelen linker schilderde hij de bal op het hoofd van Matheus Borges. Fred Vanderbiest gooide nog oude bekende Nico Binst in de strijd, maar Dino Arslanagic kopte, alweer op assist van Hairemans, de bevrijdende 2-0 binnen.