wesWesterlo
andAnderlecht
Datum: 20/09/2017 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Het Kuipje
Frutos eerste match: heel moeizame winst, maar wel vertrouwen bij sleutelspelers
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Westerlo
| 0 reacties

Anderlecht gaat door in de beker na 0-1-winst in Westerlo

Frutos eerste match: heel moeizame winst, maar wel vertrouwen bij sleutelspelers

Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd onder Nicolas Frutos gewonnen. De Argentijn - strak in het pak - gooide heel wat om qua systeem en veldbezetting, maar kende ook een heel moeilijk debuut tegen een stug Westerlo. Onyekuru bracht - weeral - de verlossing.

Nicolas Frutos ging niet al te veel aanpassen in vergelijking met René Weiler. Tot daar zijn woorden op de persconferentie, de werkelijkheid was dat Frutos alles omwierp. In zijn eerste match liet hij zien dat er 'cojones' aan zijn lijf hangen: drie verdedigers, Kums, Onyekuru en Boeckx terug in de basis en Harbaoui als eerste spits in een 3-4-3-systeem.

Twee conclusies

Aanvallend genoeg? Obradovic en Chipciu moesten heel de flank belopen zodat Bruno en Onyekuru zich vooraan konden uitleven. En zo loste hij meteen het ontbreken van een degelijke rechtsback op. Onyekuru speelde trouwens zo dicht bij Harbaoui, dat hij eigenlijk tweede spits was. En we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat het basiselftal en het systeem ook zaterdag op Waasland-Beveren zullen terugkeren.

Hoeveel mag je afleiden uit een match tegen Westerlo, gedeeld laatste in 1B? Toch een paar dingen. Eén: Kums speelde met een vertrouwen dat we van hem nog niet zagen dit seizoen en regisseerde zoals hij bij Gent deed. Met Dendoncker achter zich kon hij zich dat ook permitteren, want die bracht de bal razendsnel bij hem. Twee: er werd veel over de grond gevoetbald. Daar stopte het zo wat.

Twee grote Westelse kansen

De goals ontbrak en veel beter was het allemaal niet, al had paars-wit wel enkele goeie kansen, maar de lange benen van Van Hout zaten er tussen of Onyekuru zette de bal nipt naast. Redelijk goed voetbal, maar zoals gezegd, het was slechts Westerlo. En de doelpunten volgden ook niet. Waardoor het moeilijk bleef tegen het verdedigend blok, dat er via De Ceulaer bij momenten heel snel uitkwam. Die had trouwens de grootste kans van de match.

Je kan van Frutos natuurlijk niet verwachten dat hij op 24 uur tijd en één training offensieve patronen in zijn ploeg had geslepen. Maar tegen het verdedigende Westerlo was er te weinig slagkracht. Met Annys had Westel ook in de tweede helft de beste kans, maar Boeckx redde.

Eerste uitzege

Frutos probeerde het op te lossen door Appiah in de ploeg te zetten voor de weeral sukkelende Chipciu. Anderlecht kwam wel eindelijk op voorsprong. Oto'o speelde veel te kort - dramatisch zelfs - terug op Van Hout, Harbaoui ging er achteraan en na een scrimmage met de doelman belandde de bal bij Onyekuru. Die scoorde makkelijk in het lege doel.

En zo was de eerste uitzege van het seizoen een feit. Nog altijd zonder glans, maar wel een paar spelers die duidelijk het vertrouwen kregen van de nieuwe trainer. Kums, Onyekuru, Sa en Boeckx weten dat ze in de bovenste schuif liggen.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Christensen Daniel 90' -
Oto'o Zue Junior Randal 90' -
Naessens Jens 90' -
Rougalas Konstantinos 90' -
Alessandro Alessio   90' -
Corstjens Wouter 90' -
Biset Maxime   90' -
Annys Maxime 88' -
Rommens Nicolas 80' -
De Ceulaer Benjamin 74' -
Van Hout Kristof 90' -
  Bank G Beoordeel
Osah Bernardinho 16' -
Osaguona Christian 10' -
Heymans Daan 2'  
Peffer Jordy -  
Jaeken Michiel -  
Vanlangendonck Koen -  
Van Den Bogaert Bryan -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 6
Spajic Uros 90' 5
Deschacht Olivier 90' 6
Sá Josué 90' 6
Chipciu Alexandru   64' 5
Dendoncker Leander 90' 6
Kums Sven 90' 5
Obradovic Ivan 90' 3
Bruno Massimo 72' 6
Chukwuemeka Onyekuru Henry 90' 7
Harbaoui Hamdi 90' 5
  Bank G Beoordeel
Appiah Dennis 26' 5
Stanciu Nicolae Claudiu 18' 6
Gerkens Pieter -  
Sels Matz -  
Berič Robert -  
Teodorczyk Łukasz -  
Trebel Adrien -  
Herbeleef Westerlo - Anderlecht

Vooraf