Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Jan Breydel

Amper 5 minuten spektakel heeft Cercle Brugge nodig om Beerschot uit te tellen

5 minuten in de eerste helft, 5 minuten in de tweede helft. Soms moet je het gaspedaal maar even indrukken om snelheid te maken.

Beide ploegen stranden vorig seizoen in de 1/16de finales van de Croky Cup. Deze keer was er één die dat niet ging meemaken.

1ste helft

Cercle Brugge begon pijlsnel aan het begin van de wedstrijd. Bij de eerste kans die ze kregen was het direct raak. Kevin Denkey haalde uit en het schot was onhoudbaar voor Lathouwers, de doelman van Beerschot. Na amper 5 minuten voetballen stond de thuisploeg al op voorsprong.

Cercle Brugge liet snel het tempo los en Beerschot kwam een aantal keer piepen aan het venster zonder echt grote kansen. Vlak voor rust is het dan toch raak. Thibaud Verlinden met het goede schot en alles was te herdoen.

2de helft

De tweede helft kon voor Cercle Brugge niet beter beginnen. Na amper 5 minuten in de tweede helft stond het al 3-1. Eerst Ueda die met de rust was ingevallen. Met zijn eerste balcontact zette hij de thuisploeg op voorsprong. Op de 50ste minuut scoorde Kevin Denkey zijn tweede van de avond.

Nadien controleerde Cercle Brugge de partij en Beerschot kon geen vuist meer maken. Zo bekert Cercle Brugge verder terwijl Beerschot zich volledig op de competitie mag concentreren.