KSK Heist - Zulte Waregem

Zulte Waregem kan een beetje vertrouwen tanken na bekerzege bij dapper Heist

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Heist-op-den-Berg
| 0 reacties
Zulte Waregem kan een beetje vertrouwen tanken na bekerzege bij dapper Heist
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft zijn eerste klip in de Beker van België weten te omzeilen. Zonder al te hard te overtuigen kon het winnen bij een moedig KSK Heist, al ging het niet al te makkelijk.

Zulte Waregem kwam met een 0 op 15 in de competitie en toch misschien wel een beetje met een bang hartje naar Heist-op-den-Berg voor een duel met het team uit de Eerste Amateurklasse, dat daarin met 3 op 12 ook niet te straf was begonnen.

Dries Ventose (ex-Beerschot Wilrijk) begon bij de thuisploeg in de basis, met Bart Webers, Nicolas Orye en Jason Adesanya (als invaller het laatste kwartier) waren er nog een paar namen die belletjes deden rinkelen. Francky Dury van zijn kant hield vast aan een A-ploeg en roteerde nauwelijks, maar bracht wel Heylen om De fauw rust te gunnen.

Bossut meteen belangrijk

Ook Sammy Bossut begon dus gewoon aan het bekeravontuur, de beste manier voor Essevee om nog iets van het seizoen te kunnen maken. En na twee minuten moest die zich al eens laten zien, want Orye kon meteen alleen op de goalie af en de doelman kon - gelukkig voor de bezoekers - pakken.

De vrouwenploeg van KSK Heist was ook op de afspraak en keek vanuit het sfeervak mee hoe Zulte Waregem gaandeweg de eerste helft de match in handen nam. Bij de koffie had dat ook voor een logische 0-2 gezorgd. Eerst tikte De Pauw een voorzet vanop rechts makkelijk tegen de touwen, daarna kon Harbaoui een strafschop scoren na een fout van doelman Stroobants op Bongonda.

Nog een beetje bibbergeld

De schaapjes snel op het droge? Toch niet helemaal, want na de pauze sloop er toch weer wat twijfel in de ploeg. Zeker nadat een vinnige Ventose in twee tijden én met een Waregems been de aansluitingstreffer wist te lukken.

Daardoor volgde er nog een nerveus halfuurtje, maar doelpunten vielen er niet meer en zo mag Essevee naar de achtste finales. Een eerste klip is omzeild, de weg naar de finale is wel nog lang. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws