KAA Gent - KV Oostende

Drie rode kaarten, vier goals in knotsgekke cupmatch tussen Gent en Oostende
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

AA Gent en KV Oostende hielden elkaar in evenwicht

Drie rode kaarten, vier goals in knotsgekke cupmatch tussen Gent en Oostende
Foto: © photonews

In Gent moet zowat de gekste halve finale in de geschiedenis van de Beker van België zonet afgelopen zijn. De Buffalo's vielen met negen, Oostende kreeg ook een rode kaart te verwerken én we zagen vier goals. De 2-2 eindstand doet het beste verhopen voor de terugmatch.

AA Gent en KV Oostende maakten zich in een toch redelijk gevulde Ghelamco Arena op voor dé kraker in de halve finales van de Beker van België. De thuisploeg haalde ook alles uit de kast voor de aftrap, tot vuurwerk aan toe. De Buffalo's namen ook meteen de wedstrijd in handen.

KV Oostende trok twee linies op en de Gentenaars konden alweer rekenen op de sterke nieuwkomer Alexander Sorloth voor een doelpunt. Roman Yaremchuk kopte de perfecte voorzet van de Noorse aanvaller tegen de touwen. Gent leek vertrokken voor enkele doelpunten, maar daarna liep het toch op een Oostends tegendoelpunt. De Sutter, die zich helemaal opnieuw lijkt uitgevonden hebben, kon een op Souquet afgeweken bal zomaar binnenduwen.

Het ging van kwaad naar erger voor de thuisploeg toen even later het licht uitging bij Igor Plastun. Hij liep de doorgebroken De Sutter onbeholpen aan en kreeg van Dierick de rode kaart onder de neus. Toch bleef AA Gent tot aan de rust de match relatief in handen houden, de buffalo's kwamen ook het best uit de kleedkamer met een man minder.

3 Rode kaarten

Het ging echter opnieuw mis bij de troepen van Thorup nadat ook Rosted -ingevallen na de rode kaart voor Plastun- van het veld gestuurd werd voor een banaal akkefietje aan de zijlijn met Coopman. Gent met negen en Oostende mocht dromen. Die dromen werden als snel doorprikt door Aristote Nkaka, die samen met Plastun de cursus 'hoe jezelf in de voet schieten' gevolgd moet hebben.

Hij gooide in een tijdspanne van twee minuten een bal weg, geel nummer één, en trapte een speler van Gent tegen de grond, geel nummer twee. Van negen tegen elf ging het naar negen tegen tien en AA Gent leek de touwtjes opnieuw in handen te nemen. Dylan Bronn knalde een vrije trap in de muur en fusilleerde Dutoit prinsheerlijk in de rebound, 2-1.

De Bock!

De terugwedstrijd wordt een pareltje, durven we te denken, want ook Laurens De Bock schudde een wereldgoal uit zijn linkser. De bal paste precies in de hoek, Kaminski was kansloos. Ondanks de vele blessures, rode kaarten en wissels hield Dierick het bij twee minuten extra tijd. Nog iets overhouden voor de terugmatch dus.

Goals

2
2

Balbezit

58
42

Aanvallen

45
43

Gevaarlijke aanvallen

27
27

Schoten op doel

4
3

Schoten naast/over doel

4
6

Geblokkeerde schoten

1
0

Hoekschoppen

5
4

Buitenspel

1
1

Fouten

8
14

Vrije trappen

15
9

Doeltrappen

7
8

Inworpen

24
24
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Beker van België