KV Mechelen - KV Kortrijk

Oppermachtig KV Mechelen knikkert na Antwerp en Lokeren ook negen Kortrijkzanen uit de Beker van België

Redactie vanuit Mechelen
| 0 reacties
Oppermachtig KV Mechelen knikkert na Antwerp en Lokeren ook negen Kortrijkzanen uit de Beker van België

KV Mechelen had eerder al Antwerp en Sporting Lokeren over de knie gelegd in de Beker van België, nu wist het de halve finales te bereiken door in een eenrichtingsmatch ook KV Kortrijk te kloppen.

KV Mechelen staat er momenteel goed voor in 1B: het won de eerste periode en staat gedeeld aan de leiding in de tweede. Toch is een mooi bekeravontuur ook niet te versmaden. Wouter Vrancken kende bovendien nog heel wat spelers én coach Vanderhaeghe van bij de tegenstander.

Roteren?

En ook voor de Kerels uit Kortrijk was de Beker van België dit seizoen het hoofddoel geworden. Dat gaf coach Vanderhaeghe deze week toch nog aan. Hij speelde wel zonder Van Der Bruggen en De Sart - toch de man in vorm - in zijn centrale as. 

Bij Malinwa kreeg Togui zijn kans in de spits en mocht Cocalic achterin naast Mera plaatsnemen, waardoor Swinkels een keertje rust kreeg. Roteren? Het is pas een problemen als er kwaliteitsverlies van komt. En dat was bij de bezoekers er toch meer aan te zien dan bij de thuisploeg.

De Kakkers werden wel gediend door het scenario van de match, want na 45 seconden kon Cocalic vanuit een corner al moederziel alleen de 1-0 tegen de touwen werken. Op de eerste echte kans van Kortrijk was het dan weer 68 minuten wachten.

Oppermachtig

Alleszeggend voor het niveauverschil Achter de Kazerne. Het was erg moeilijk om de eersteklasser van de tweedeklasser te onderscheiden. Kortrijk speelde traag in de opbouw en heel horizontaal, alle diepgang kwam van Mechelen.

Dat zorgde nog voor de pauze voor de verdiende 2-0 via een erg gretige Storm, die de bal kreeg van een al even weergaloze Schoofs. Het werd zo een plezant avondje voor alles wat geel en rood was in Mechelen. 

Na de pauze? Meer van hetzelfde. Vanderhaeghe stuurde bij met Stojanovic en Chevalier, maar het bracht weinig zoden aan de dijk. Mboyo slikte snel zijn tweede geel, in het slot ging ook Charisis er nog uit. Tussendoor zorgde de ingevallen De Camargo ook nog voor de 3-0. Mechelen opnieuw een stapje dichter bij de Heizel, Kortrijk heeft enkel nog de competitie. 

Goals

3
0

Balbezit

47
53

Aanvallen

47
66

Gevaarlijke aanvallen

33
38

Schoten op doel

4
0

Schoten naast/over doel

4
5

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

7
3

Buitenspel

5
2

Fouten

13
16

Vrije trappen

18
18

Doeltrappen

7
4

Inworpen

21
27
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws