SK Ronse - KRC Genk

0-1 58' Stephen Odey
0-2 71' Bryan Heynen
0-3 82' Paul Onuachu
Genk gaat toch door na meer dan een uur ploeteren, maar goed was het niet
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Ronse
| 17 reacties

Genk won in Ronse en gaat door in de beker

Genk gaat toch door na meer dan een uur ploeteren, maar goed was het niet
Foto: © photonews

Veel vertrouwen gaat Genk niet geput hebben uit de bekermatch in Ronse. Ja, ze gaan door en het werd 0-3, maar daarmee is ook alles gezegd. Als Tweede Amateur-club Ronse op voorsprong was gekomen, hadden ze ook niets te zeggen gehad. Uiteindelijk bracht Odey redding.

Mazzu roteerde vlotjes, maar voor Ianis Hagi - die maandag nog naar de persconferentie kwam - was er dan toch enkel een plaatsje op de bank. Nygren en Odey stonden wel in de basis. Een beetje te veel geroteerd? Ronse onderschat? Te weinig creativiteit?

Genk vindt geen gaten

Feit was dat het halfweg nog 0-0 stond en dat Genk geen enkel kans had weten af te dwingen. Ndongala probeerde wel op zijn linkerkant, maar raakte zijn tegenstander maar niet kwijt. Straf van die Foucart, de plaatselijke linksachter. 

Ronse stond in zijn geheel trouwens heel goed. Bij balverlies zakten de flankaanvallers af tot op de hoogte van de centrale verdedigers, waardoor ze met zes op rij stonden en de ruimte om er door te lopen wel heel klein werd.

Eerst ontsnapt, daarna op voorsprong

Ronse had zowaar de beste kans van heel de eerste helft toen Kyeremeh zowaar Maehle voorbijging en kon voorzetten. Pieters miste... Maar wat een zwakke prestatie van de landskampioen weer. Amper beweging zonder bal, slordigheden alom en geen présence - ondanks de 2m01 grote Onuachu - in de box.

En het ging maar door: Ronse kwam nog vier keer gevaarlijk opzetten en telkens ontsnapte Genk door de povere afwerking van de jongens uit Tweede Amateur. Beschamend voor die dikbetaalde profs. Het duurde tot doelman Knipping een goeie voorzet van Maehle maar half kon wegwerken en Odey makkelijk binnenduwde.

Toen Ito daarna een penalty kreeg voor een duwfout in de zestien, zette Heynen met wat geluk - de bal caprioleerde via de hand van doelman Knipping in doel - de 0-2 op het bord. Maar reclame voor hun voetbal etaleerde Genk niet in Ronse. De ban was nu wel gebroken en Onuachu maakte er met een kopbal nog 0-3 van. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws