Datum: 04/12/2019 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Diaz Arena
Supermoedig Oostende dwingt Club Brugge tot strafschoppen met tien man, maar Mignolet kroont zich tot held

Club Brugge plaatst zich na strafschoppen voor volgende ronde van de Beker in Oostende

Drie maanden geen match gewonnen en dan op vier dagen tijd Anderlecht kloppen en Club Brugge tot het uiterste dwingen. Na 120 minuten voetbal stond het 1-1. Daarin pakte Mignolet twee keer en misten de Club-spelers niet.

Paniek in de keet bij Club Brugge. Na drie minuten stond Oostende alweer vroeg op voorsprong. Sylla nam een rebound in dank aan en scoorde in leeg doel. Quasi hetzelfde scenario als zondag tegen Anderlecht. Goeie tactiek van Ingebrigtsen. En er kwamen nog kansen voor onder meer Sylla, Sakala en D'Haese.

Vervanging na halfuur

Na een halfuur haalde Philippe Clement de onzichtbare Okereke gewoon al naar de kant. Pijnlijk voor de Nigeriaan. Charles De Ketelaere - middenvelder van beroep - moest verwarring gaan zaaien in de Oostendse verdediging. Vreemd, met ook nog Schrijvers, Dennis en Openda op de bank.

Een signaal van Clement, want Club was echt niet goed. Hun minste helft van het seizoen waarschijnlijk. Ze waren tijdens de rust wakker geschud, maar toch was Clement niet tevreden over zijn aanval. Diatta deed zijn best, maar was zowat de enige. Vijf minuten na rust kwam Openda zijn opwachting al maken aan de zijlijn.

Dom rood

Clement haalde er nog een verdediger af voor Schrijvers. Heel wat aanvallend geweld op het veld. Hij moest iets doen. Diatta deed het wel goed en die maakte ook de 1-1. En dan besliste KVO-verdediger Sané een handje toe te steken. Twee keer geel in twee minuten, de laatste na een vliegende tackle. Als trainer word je dan gek.

Het Oostendse geluk leek op. Club had immers al drie keer de lat geraakt en Akpala duwde een uitstekende kans naast. Spanning troef en verlengingen. Iedereen dacht dat Oostende nu wel zou breken, maar nee... Wat is er met die ploeg gebeurd de voorbije week? In Jan Breydel een tijdje geleden hadden ze niks in te brengen. En nu smeet iedereen zich voor de bal.

Strafschoppen dus en daarin pakte Mignolet de strafschoppen van Neto en Ndenbe, waardoor Club toch een ronde verder gaat.