Datum: 26/09/2019 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Bosuil
Antwerp heeft verlengingen nodig om Lokeren uit te schakelen in de Beker van België
Simon Wauters
Simon Wauters vanuit Antwerpen
| 108 reacties

Antwerp won met 4-2 van Lokeren

Antwerp heeft zich donderdagavond geplaatst voor de 1/8e finale van de Beker van België. Na een zinderende eerste en een flauwe tweede, zat het venijn in de staart en dwong Lokeren alsnog verlengingen af. Daarin haalde Antwerp het uiteindelijk toch.

De wedstrijd schoot als een komeet uit de startblokken. Het eerste fluitsignaal weergalmde nog op het moment dat Beridze al de 0-1 voorbij een kansloze Bolat krulde. Een minuut of twee later stond het bijna 0-2, maar ditmaal ging de bal net over.

Antwerp wist dat het zich moest herpakken en deed dat ook. Na vijf minuten devieerde Mbokani een knappe voorzet van Lamkel Zé in doel. Ook dit was een fraai doelpunt. 1-1.

Nadien maakten de mooie goals echter plaats voor fysiek spel en vuile overtredingen. Beridze, Saidi, De Jonghe en Marecek flirtten alle vier in minder of meerdere mate met een kaart in de kleur van de shirts van de tegenstander.

Gelukkig kregen we voor de pauze ook nog één mooie goal te zien: Miyoshi werkte een knappe pass van Lamkel Zé af. 2-1 aan de rust.

De tweede helft begon een pak minder furieus dan de eerste. Meer dan twee ongevaarlijke hoekschoppen van de bezoekers kregen we niet te zien in de eerste tien minuten van de tweede periode.

Nadien schakelde de thuisploeg een versnelling hoger onder impuls van Miyoshi. Na zijn belangrijke doelpunt tegen Anderlecht liet de Japanner bij zijn eerste basisplaats een erg fraaie indruk na.

De tijd tikte weg voor de bezoekers. Lokeren moest komen, maar leek daar niet toe in staat. Tot Navarro vijf minuten voor tijd uit het niets de 2-2 via de paal voorbij Bolat werkte. Plots waren we op weg naar verlengingen. Lokeren kreeg zelfs nog een kans op de 2-3, maar we kregen dus een half uur extra voetbal.

Halverwege de eerste verlenging maakte Miyoshi er met zijn tweede van de avond 3-2 van. Antwerp bleef baas en vijf minuten voor tijd maakte Baby de bevrijdende 4-2. Antwerp door naar de laatste zestien.