serSeraing
staStandard

Seraing - Standard (Beker van België 2020/2021)

Wedstrijd van 1/16 Finales uit de Beker van België 2020/2021 tussen Seraing en Standard.

Live

Discussieer live mee! Lees 68 reacties...

Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+2

Goal
Doelpunt van Jackson Muleka
Jackson Muleka net als Klauss een mooie lobbalgoal en legt zo in blessuretijd de 1-4 eindcijfers vast.
89
Wederom Bodart
Ei zo na werd het nog 2-3 maar man van de wedstrijd staat weer in de weg.
85

Goal
Doelpunt van Mohamed Moulhi (Penalty)
De tweede strafschop gaat er wel in voor Seraing. Mouhli Mohamed slaagt er wel in om Bodart te verslaan van op de stip. Een verdiende eerredder voor de ploeg uit 1B.
84

Penalty
Penalty voor Seraing
Sanogo wordt neergehaald wanneer hij wederom versnelt. De bal gaat op de stip.

73
Standard verhoogt het tempo en krijgt enkele kansen maar stuit telkens op doelman Mignon.
67
Vervangen Danijel Milicevic
Ingevallen Alessio Cascio

67

Goal
Doelpunt van João Klauss (Mehdi Carcela)
Klauss legt de wedstrijd in een beslissende plooi en scoort de 3-0. Carcela stuurde Klauss diep met een fabelachtige pas buitenkant voet. De spits bedankte door van uit een scherpe hoek Seraing-doelman Mignon te lobben.

62
Mohamed Mouhli schiet van buiten de baklijn naar doel op een afvallende bal maar besluit ver naast.
59
Een zwak schot van Seraing uit de tweede lijn wordt makkelijk geklemd door de doelman van Standard.
56
Eindelijk droog
Het veld ziet er nog steeds uit als één grote modderpoel maar het is tenminste toch eindelijk gestopt met regenen.
54
Wederom een vrije trap van specialist Milicevic die deze keer rechtstreeks op doel wordt getrapt. Bodart bokst de bal weg maar er komt geen gevaar meer uit de herneming.
47
Een schot van Lahssaini wordt relatief makkelijk opgeraapt door Bodart. Toch weer een prikje van Seraing.
46
Vervangen Ibrahima Cisse
Ingevallen Mohamed Moulhi

46
Seraing meteen bij de pinken
De tweede helft is nog maar nauwelijks begonnen en Seraing zet het offensief al in. Milicevic kan trappen op een voorzet van Mikautadze maar knalt tegen Siquet. Seraing claimde handspel en dus ook een penalty maar zonder succes.
46
We zijn terug voor vertrokken voor 45 minuten voetbal. Kan Seraing deze wedstrijd nog omdraaien?

Rust
Ondanks de slechte staat van het veld en de hevige regenval kregen we in de eerste helft toch best een aangename pot voetbal te zien met kansen langs beide kanten. Seraing kreeg via een strafschop dé kans om terug op gelijke hoogte te komen met de Rouches maar verzilverden die niet. Een efficiënt Standard verdubbelde slechts enkele minuten later hun voorsprong waardoor ze met een goed gevoel de kleedkamer in kunnen gaan.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Vlak voor de rust kreeg Standard nog een kans via Klauss maar die wachtte te lang en verspeelde zo de bal.
38

Goal
Doelpunt van Laurent Jans (João Klauss)
Slechts enkele ogenblikken na de gemiste penalty krijgt Seraing het deksel op de neus. Klauss zette Jans met een heerlijk steekpassje voor doel en die aarzelde niet om de bal voorbij Seraing-doelman Mignon te schieten. Standard verdubbelt zo zijn voorsprong en loopt uit tot 0-2.
35

Gemiste penalty
Georges Mikautadze mist penalty
Seraing kreeg een penalty omdat Mikautadze werd neergehaald in de zestien. Mikautadze nam de strafschop zelf maar trapte te centraal waardoor Bodart de bal uit zijn doel kon ranselen.
28
 Gele kaart voor Yahya Nadrani
Nadrani krijgt een betwistbare gele kaart na een harde tackle.
23
Tapsoba ging op snelheid voorbij zijn man en haalde de achterlijn maar twijfelde te lang en verspeelde de bal. Weg kans.
21
Opnieuw Milicevic
Wederom komt er gevaar voort uit een vrije trap van Milicevic. Ndiaye zet zijn hoofd ertegen maar Bodart is alert.
20
Seraing toont mentale weerstand.
De ploeg van Emilio Ferrera toont mentale weerbaarheid en vecht dapper terug. Ze zijn hier duidelijk niet om zich naar de slachtbank te laten leiden.
16
De thuisploeg zorgt wederom voor gevaar. Milicevic trapt een vrije trap richting de zestien waar Bodart zich wat op miskijkt. Seraing slaagde er niet in om van de situatie te profiteren.
16
 Gele kaart voor Nicolas Raskin
Op het spekgladde terrein pakt Standard-middenvelder Raskin uit met een stevige tackle maar glijdt hij iets te ver door. Hij komt hard in contact met een speler van Seraing. Gelukkig voor De Rouches komt hij er slechts met een gele kaart vanaf.
9
Eerste wapenfeit van Seraing en wereldsave Bodart!
Seraing met een schot op doel dat gepareerd wordt door Bodart. Zelfs in de herneming kan Seraing daarna ook niet tot scoren komen omdat de Standard-doelman uitpakt met een wereldsave.
3

Goal
Doelpunt van Merveille Bokadi Bope
Een goed aangesneden vrije trap lag aan de basis van het openingsdoelpunt. Een Standard-speler kon er zijn hoofd tegen zetten en besloot op de paal. Bokadi kon daarna in de herneming binnenschieten.
1
We spelen in een moeras vandaag
De opwarming van beide ploegen werd afgewerkt op het oefenveld om het drassige veld nog even te sparen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een goede pot moddervoetbal. Na tien seconden spelen is de eerste glijpartij al een feit.
1
Seraing - Standard: 0-0

Vooraf: Volg hier het Waals duels tussen RFC Seraing en Standard: Wie kroont zich de beste ploeg uit Luik?
Beide ploegen uit de provincie Luik hopen zich vanavond te kwalificeren voor de achtste finales van de beker van België. Alle druk ligt vanavond op de schouders van Standard omdat zij met hun status een ploeg uit 1B makkelijk opzij zouden moeten kunnen schuiven.
Seraing (Seraing - Standard)
Seraing: Iebe Swers - Yahya Nadrani - Gerald Kilota - Ibrahima Cisse - Sami Lahssaini - Antoine Bernier - Amadou Dia Ndiaye - Georges Mikautadze - Theo Pierrot - Maxime Mignon - Danijel Milicevic
Bank: Mohamed Moulhi - Ali Sanogo - Benjamin Boulenger - Francesco D'Onofrio - Marcos Maydana - Guillaume Dietsch - Alessio Cascio

Standard (Seraing - Standard)
Standard: Moussa Sissako - Mehdi Carcela - João Klauss - Arnaud Bodart - Merveille Bokadi Bope - Abdoul Fessal Tapsoba - Nicolas Raskin - Laurent Jans - Samuel Bastien - Konstantinos Laifis - Hugo Siquet
Bank: Gojko Cimirot - Eden Shamir - Jackson Muleka - Maxime Lestienne - Laurent Henkinet - Michel Ange Balikwisha - Damjan Pavlovic