Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Stayen
| 1 reacties

STVV rekent pas in de verlengingen af met OHL, Boli is de killer van dienst

Oud-Heverlee Leuven hield op het veld van STVV alles gesloten en na 90 minuten stond de 0-0 nog op het scorebord. Gelukkig voor de Kanaries kunnen ze in moeilijke tijden steeds terugvallen op Boli. De Ivoriaanse sluipschutter besliste de match in de eerste verlenging. Het werd nog 2-0 via Botaka.

“De beker is de kortste weg naar Europa”, klonk het bij Sint-Truiden voor de match. Dat was ook te zien aan de opstelling, want Brys had niet veel verrassingen in petto. Inter-huurling Colidio was in de basis aangekondigd, maar Masoudi nam zijn plaats vooraan in. Bij de koploper in 1B waren er wel wat wijzigingen in het elftal. De competitie heeft voorrang voor OH Leuven.

OHL dreigt op corners

De weinige supporters die waren komen opdagen voor deze match, toch wel een streekduel, probeerden de sfeer erin te houden en ook het Leuvense orkest droeg daar een flinke steen aan bij.

Wat het doelgevaar betrof bleven we op onze honger zitten. Acolatse trof de paal na een individuele actie en Sankhon het zijnet. Keet moest vlak voor de rust ook nog uitpakken met een beenveeg. Aan de overzijde miste Schuermans een dubbele kans en kon Van Hyfte zijn volley niet naar een hoek mikken. OH Leuven dreigde twee keer op hoekschop.

Perbet laat het afweten

Na de rust ging de thuisploeg nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt, wat resulteerde in overwicht maar ook veel ruimte op de tegenaanval. Perbet, in een negatieve hoofdrol, verspeelde zo enkele keren de bal in een kansrijke situatie. Aanvallers Henry en Tucic kwamen spitsbroers Perbet en Mbombo dan ook aflossen in de zeventigste minuut.

De Truienaren zetten OHL wel goed onder druk, maar tot grootse reddingen werd de Zuid-Afrikaanse doelman van niet gedwongen. Ook niet toen Boli een onrechtstreekse vrijschop vanop elf meter mocht trappen na een terugspeelbal. Gillekens blokte af. Geen doelpunten na 90 minuten, dus kregen we verlengingen.

Boli de verlosser

Daarin bewees Boli nog maar eens zijn belang voor de Kanaries. De Ivoriaan werd bediend door Botaka en klopte Keet met een gekruist schot. Plots moest OHL, dat al 45 in verdedigingsmodus speelde, vol in de aanval. Henry kwam met een halve omhaal nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar het is STVV dat uiteindelijk naar de 1/8 finale van de Croky Cup mag na de 2-0 van Botaka in de tweede verlenging.