Antwerp - KRC Genk

Antwerp viert na lange, maar leuke bekeravond in Deurne-Noord: 3-3 na verlengingen en 'Dieu' is de verlosser
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael en Nils Wens vanuit het Bosuilstadion
| 0 reacties

Penaltyheld Mbokani schiet Antwerp voorbij Genk naar de kwartfinale van de Croky Cup

Antwerp viert na lange, maar leuke bekeravond in Deurne-Noord: 3-3 na verlengingen en 'Dieu' is de verlosser

Na 90 minuten bekervoetbal was er geen onderscheid tussen Racing Genk en Antwerp, dus kregen we verlengingen. Daarin brachten Mbokani en Ito de score op 3-3 waardoor penalty's beslissingen moesten brengen. De Congolees scoorde ook nog de beslissende strafschop!

Na de puike resultaten tegen Club Brugge, Gent (uit en thuis) en KV Mechelen ontving Antwerp dinsdagavond de landskampioen in de 1/8 finale van de Beker van België. Laszlo Bölöni liet veel sleutelspelers staan, maar zette ook Coopman, Benson en Juklerod -jongens met weinig ritme- in de ploeg. Hannes Wolf wou in zijn vierde match als T1 van KRC Genk zijn eerste zege pakken.

Net zoals in de vorige bekermatch kreeg Vandevoordt zijn kans in doel. De 17-jarige keeper had welgeteld een keer de bal geraakt en hij mocht al juichen. Dewaest speelde Maehle aan, de rechtsachter stuurde Hoedt het bos in en schoof het leer onder Bolat.  De toon voor een echte cupmatch was na drie minuten al gezet.

De eerste save van de jonge sluitpost kwam er op het kwartier, toen Lamkel Zé van bijna op de doellijn zijn kans waagde. Bolat moest kort daarvoor ook gepast uitkomen om een doelpoging van Ndongala te verijdelen. Antwerp had intussen het commando overgenomen en drukte Genk tot op de eigen grote rechthoek terug.

Het licht gaat uit

Maar toen weigerde de verlichting langs één kant van het stadion dienst. Genk kon twaalf minuten van de druk bekomen, maar meteen na de hervatting was er al een torenhoge kopkans voor Mbokani. Daar heeft hij in het verleden al meer mee gedaan. Daarna toonden de Limburgers iets meer lef en toch was het Antwerp dat gelijk maakte.

Lamkel Zé bediende Juklerod met een hakje en de Noorse linksachter haalde de trekker over. Geen verhaal voor Vandevoordt. De gelijkmaker zorgde voor een op- en afgaande partij, met een rechtstreekse vrijschop van Hoedt die maar net naast ging en bijna een eigen doelpunt van Lamkel Zé.

Het gevaar kwam steeds van dezelfde kant: de Antwerpse linkerflank van Lamkel Zé en Juklerod en de Genkse rechterflank van Maehle en Ndongala. Dat was na de rust niet anders, alleen konden we ons daar minder aan opwarmen in vergelijking met de eerste. De partij had een nieuwe doelpunt nodig en gelukkig kan je dezer dagen een goal op bestelling krijgen bij Mbokani.

De ingevallen Amara Baby brak de deklat bijna in twee met zijn vluchtschot en het was de Congolees die eerst reageerde. Vandevoordt stond nog perplex van Baby’s pegel. Maar net zoals in de competitie kregen we nog een 2-2. Ndongala zette Buta in de wind en Hoedt werkte diens lage voorzet knullig in eigen doel.

De 2-2 stond ook na 90 minuten nog op het scorebord, dus kregen Antwerp en Genk 30 minuten extra om een winnaar te bepalen; de tweede keer al voor de Great Old in deze campagne.

Mbo en Ito

De bezoekers gingen daarin op zoek naar de voorsprong, Antwerp moest enkele gevaarlijke vrijschoppen weggeven en Haroun ontsnapte aan zijn tweede gele kaart. Juklerod dreigde met een vluchtschot, maar het was Mbokani die zijn team voor de tweede keer op voorsprong zette.

Toen de lichten uitvielen was het al duidelijk dat deze match lang ging duren en daar werkte Ito vlijtig aan mee. In de toegevoegde tijd van de eerste verlenging schoof hij een assist van Bongonda voorbij Bolat.

Penalty's dan maar? Bölöni nam geen risico's en haalde Lamkel Zé alvast naar de kant. Ondertussen schudde Vandevoordt nog een geweldige reflex uit zijn mouwen op een kopbal van Gano. Bolat lag tot twee keer toe dwars op een schot van Wouters. Strafschoppen!

Samatta, Refaelov en Berge faalden niet. Vandevoordt redde op de inzet van Hoedt. Het was niet de avond van de Nederlander, maar Ito besloot hoog over waardoor Antwerp weer helemaal meedeed. Wouters was de volgende die miste en Mbokani, wie anders, bracht de beslissing. Antwerp naar de kwartfinale, Wolf heeft na vier matchen nog niet gewonnen bij Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws