Datum: 04/12/2019 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Massimo Bruno en Charleroi houden Gent voor het eerst in zestien jaar uit de kwartfinale van de Beker van België
Simon Wauters
| 112 reacties

Charleroi won met het kleinste verschil van AA Gent

De 1/8e finale is voor het eerst in zestien jaar het eindstation geworden voor AA Gent in de Beker van België. Na een matige wedstrijd won Charleroi met het kleinste verschil.

Opvallende afwezige op het Gentse scheidsrechtersblad. Jonathan David was er niet bij. De Canadese sluipschutter zou om familiale redenen afwezig zijn geweest. Een optie minder voor Jess Thorup en de zijnen.

Charleroi begon erg gretig aan de partij met een paar halve kansen tot gevolg. Al bij al ging de bal wel vlot over en weer in de eerste helft, maar kansen leverde dat potje pingpong nauwelijks of niet op. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Weinig beterschap in het vierde kwartier. Charleroi was baas, zonder Thomas Kaminski echt te kunnen bedreigen. Gent kreeg offensief weinig in elkaar geknutseld. Op het uur besloot Thorup ook nog Laurent Depoitre te vervangen voor Giorgi Kvilitaia.

Na 65 minuten was de beste bezoekende kans voor Roman Bezus. Zijn acrobatische omhaal ging een paar meter over de kooi van Nicolas Penneteau. Twee minuten later werd ook hij naar de kant gehaald.

De Buffalo’s moesten dus zonder David (negen goals), Depoitre (zes) en Bezus (vier) op zoek naar een doelpunt. Alle ogen op Roman Yaremchuk (ook al negen rozen dit seizoen) dan maar? De Oekraïner liep zich een paar keer goed vrij, maar kreeg dan de bal niet aangespeeld. Frustrerende avond voor de man die vaak op een eiland leek te staan.

Na 82 minuten werd de bord dan toch van het bord geveegd Het was Massimo Bruno die Charleroi verdiend op voorsprong bracht. Gent had geen antwoord meer in huis en ligt er dus uit. De Buffalo's kunnen zich zo vol op de Europa League en de competitie richten.