Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Guldensporenstadion
Gent bekert verder na strafschoppen
Sander De Graeve

De clash tussen Kortrijk en Gent eindigde na 90 interessante minuten op 1-0, dezelfde score als in de heenmatch. Na oninteressante verlengingen ging de partij naar de penalty-loterij. Daarin trok Gent aan het langste eind.

Sander De Graeve en Cédric De Volder in Kortrijk

Bij Gent kwamen twee nieuwkomers meteen aan de aftrap. Sels verdreef Sergio Padt uit doel en de inbreng van Habibou betekende een plaats op de bank voor Nicklas Pedersen. Centrale verdediger Puljic zat naast hem op de bank. Bij Kortrijk begonnen Gentenaars Raman en Coulibaly aan de partij.

Gent begon snedig aan de eerste helft en creëerde meteen enkele kansen. Lepoint kon niet profiteren van een goeie actie van Kage en ook Habibou kwam er dichtbij met een knal richting winkelhaak. Keet pakte knap.

Raman scoort opnieuw tegen moederclub

Daarna was het aan Kortrijk om het gaspedaal stevig in te drukken. Net als zijn collega aan de overkant moest ook Sels enkele keren ingrijpen. Hij hield Raman van een gemaakte goal na een foutje van Nahayo.

Kortrijk trok het laken nog meer naar zich toe en na een corner was het koekenbak voor de thuisploeg. Een dekkingsfout op een hoekschop zorgde ervoor dat Benito Raman de bal in twee keer voorbij Matz Sels kreeg. De huurling van Gent zette zo de bordjes gelijk.

Spektakel na rust

Vlak voor de rust was er nog even commotie. Keet kwam erg ver uit en haalde El Ghanassy neer. De doelman kwam weg met geel. Gumienny compenseerde door aan de overkant duidelijk handspel van Nahayo door de vingers te zien.

Na de koffie brak de partij helemaal open. Binnen enkele minuten kregen Sels en Keet al heel wat ballen binnen hun gezichtsveld. De kansen werden echter niet afgemaakt.

Verlengingen

Het ging de hele tweede helft op en neer, maar de kansen waren het talrijkst bij de Gentenaars. Keet en Sels onderscheidden zich enkele keren en speelden allebei een beresterke partij.

Ondanks de karrenvracht aan kansen in deze interessante partij bleef het na negentig minuten 1-0. Dezelfde uitslag als de heenmatch en dus kregen we verlengingen in een nagelbijtend Guldensporenstadion.

Op naar strafschoppen

De eerste verlenging was een maat voor niets. Kortrijk was baas, maar de grote kansen bleven uit. Net als op het einde van de reguliere speeltijd mocht de thuisploeg geen corner meer trappen en werd er meteen afgefloten. Dejaegere moest intussen geblesseerd naar de kant. De invaller werd vervangen door Nicklas Pedersen. Op een gelukkige terugkeer naar zijn Kortrijk is het dus nog iets langer wachten.

Aan het eind kreeg Gent nog een penalty door de neus geboord nadat De Smet opzichtig handspel begin in de zestien. Niet getreurd, de Buffalo's mochten meteen daarna een veelvoud aan elfmeters trappen. Het nerveuze rondgaan met lijstjes kon beginnen voor beide coaches.

Raman mag het twee maal proberen, Petrovic mist

Soumahoro was als derde schutter de eerste die miste, Darren Keet pakte uit met een knappe save. Gelukkig voor hem trapte Matton vlak daarna op de lat. Ook Raman trapte op de doelman, maar Sels bleek te snel uit zijn doel. Hernemen volgens Gumienny. De tweede poging zat er wel in. Nadat Habibou, de vijfde schutter bij Gent, scoorde lag de druk bij Heylen.

De Anderlecht-huurling brak met de traditie en knalde de bal droog in de rechterbovenhoek. Petrovic miste uiteindelijk de laatste elfmeter. Hij knalde de bal keihard op de deklat. De Gentse spionkop, want dat was het een beetje in die hoek van het stadion, zag hun seizoen gered.