Competitie: Super League
Speeldag: Speeldag 4
Super League: billijk gelijkspel tussen Gent en Lierse

Gent en Lierse delen de punten in de Super League

AA Gent en Lierse maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van in Oostakker. Tot de laatste seconden bleef het een nagelbijter, waarin soms frivool en soms nerveus werd gespeeld. Een winnaar kregen we uiteindelijk niet en dat was misschien ook wel de terechte uitslag: 1-1.

Aernout Van Lindt in Oostakker

Een echte topper was het in het PGB-stadion tussen de Gent Ladies en de Lierse Toppers. De Buffalo's hadden 6 op 9, Lierse was co-leider met zeven eenheden. De bezoeksters moesten het wel doen zonder Justine Vanhaevermaet, die zich gisteren op de laatste training blesseerde aan de lies.

Beide teams hadden een beetje de zelfde insteek: balletje door de defensie proberen krijgen en dan prikken. Coryn en co raakten een keer rond Evrard, maar scoren zat er niet in.

Vande Velde en Coryn vinden het gaatje

Dat lukte aan de overkant wel: Chloé Vande Velde kon door de benen van Odeurs de 1-0 tegen de touwen tikken. In een verder evenwichtige eerste helft zorgde dat wel voor vreugdetaferelen in een alweer sfeervolle tribune in Oostakker.

De intentie van Lierse was na de rust duidelijk: de achterstand moest en zou worden uitgewist. Randje buitenspel was het dan toch tijd voor Jana Coryn om halfweg de tweede helft gelijk te maken.

Geen winnaar

In een nerveus wedstrijdslot kwamen beide teams nog enkele keren hun neus aan het venster steken, maar een leuke wedstrijd kreeg uiteindelijk geen winnaar.

In de stand komt er zo een puntje bij voor beide ploegen, maar door de overwinningen van Standard (6-1 tegen Heist) en Anderlecht (5-0 tegen Tienen) zijn ze nu wel nummer 3 en 4 in de stand.