OH Leuven steelt drie punten op Het Lisp en ligt plots in pole position
Cédric De Volder
| 0 reacties
OH Leuven steelt drie punten op Het Lisp en ligt plots in pole position
Foto: © photonews

OH Leuven heeft vanavond met 1-2 gewonnen op het veld van Lierse SK. De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg, maar vergat de klus te klaren. OHL ligt op die manier in pole position voor promotie naar de pintjesliga.

Cédric De Volder in Lier

  • Lierse SK domineerde negentig minuten, maar vergat te scoren
  • Akkoord: Dame Fortuna droeg geen geel-zwart shirt
  • OHL ontvangt Lierse met bonus van een puntje

Lierse SK kreeg vanavond de kans om het behoud in de Jupiler Pro League zo goed als veilig te stellen. Olivier Guillou koos voor de verwachte namen, terwijl Jacky Mathijssen aan het puzzelen ging. Giuseppe Rossini en Yohan Croizet kregen een plaatsje op de invallersbank.

Bailly ernaast, Bensebaini erin

Het waren de Pallieters die als een zwerm wespen – jawel, die dieren kleuren ook geel en zwart – begonnen aan de partij. En dat resulteerde na amper tien minuten in een doelpunt. Logan Bailly schatte een corner van Zizo helemaal verkeerd in, Rami Bensebaini buffelde het leer aan de eerste paal binnen, 1-0.

Oud-Heverlee Leuven kreunde en plooide, maar weigerde te breken. Vooral Kenny Thompson had allesbehalve een rustige avond. De voormalige verdediger van de thuisploeg kon Ayub Masika amper bijhouden. We zijn benieuwd met hoeveel blauwe plekken en schrammen de flankaanvaller is geëindigd.

Eén kans, één goal

Op het halfuur stak OHL dan toch de neus aan het venster. Thomas Azevedo werd foutief neergehaald door Daniel Mojsov. John Bostock knalde de daaropvolgende strafschop via de paal binnen, 1-1. Dat was ook meteen de ruststand. Al zag het Lisp nog twee grote missers van Bensebaini en Zizo.

Ook na de pauze speelden de Pallieters OHL bij momenten tuureluurs. Enig probleem: het doelpuntje bleef uit. Bailly had nog een uitstekende reflex in huis om een misverstand met Thompson uit te wissen. Even later stuitte Masika op de voormalige doelman van Borussia Mönchengladbach.

Perfecte hold-up

En net dan sloeg OH Leuven keihard toe. Na geklungel in de thuisdefensie kon Jovan Kostovski het leer voorbij Boban Bajkovic duwen, 1-2 en een gouden driepunter voor de fusieclub. Ook de pegel van Etien Velikonja kon niet voorkomen dat Lierse met een puntje achterstand naar Leuven moet trekken. Het wordt zondag alleszins een cruciaal duel aan Den Dreef.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Eindronde 1e-2e