Datum: 20/10/2022 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Zotte taferelen in VARegem: Anderlecht verliest tegen allerlaatste na penaltyfase, afgekeurde goal, rood, stortvloed en twee goals Gano

Anderlecht verliest op speeldag 13 van Zulte Waregem

Zotte taferelen in VARegem: Anderlecht verliest tegen allerlaatste na penaltyfase, afgekeurde goal, rood, stortvloed en twee goals Gano
Foto: © photonews

Jonathan Lardot heeft zijn werk gehad in Tubeke. De VAR van dienst werd waarschijnlijk in uw huiskamer redelijk veel in beeld gebracht. Nooit een goed teken natuurlijk. Zulte Waregem-Anderlecht stond bol van de bizarre fases, maar uiteindelijk won Zulte Waregem. De zwanenzang van Felice Mazzu?

Mensen, simpel was het niet om een beknopte weergave van deze match neer te pennen. Er gebeurde immers zoveel. Eerst en vooral: Zulte Waregem leek Anderlecht in de beginfase op een hoopje te gaan spelen. Na vijf minuten stond het al 1-0 na een kopbal van Vossen, die moederziel alleen in de zestien mocht staan. Ergens moet je toch wel weten dat de 33-jarige spits in zijn loopbaan al meer dan één goal met het hoofd heeft gescoord. 

Goal? Nee! Penalty? Ja!

Paars-wit mocht zich na een kwartier zelfs gelukkig prijzen dat het daarbij gebleven was. Vigen trof de paal en Offor zag zijn afgeweken schot op de lat belanden. Het was nog maar een voorsmaakje van wat moest komen. Anderlecht begon beter in de match te komen en een kopbal van Murillo werd van de lijn geveegd, net als een schot van N'Diaye. 

Vossen Jelle - Debast Zeno - Camarão Silva Fábio André - Soares Silva Fábio Daniel
© photonews

Maar dan... Murillo deelde een goeie assist uit op Silva en die scoorde ook. Iedereen naar de middenlijn, maar daar bleven ze ook een viertal minuten staan. Ref Nicolas Laforge was naar de VAR aan het luisteren. En dat ging niet over één fase, maar wel over twee. Eén: Arnstad stond buitenspel bij de goal van Silva en hinderde het spel. Twee: minuten ervoor was er een fout van Derijck op Silva in de zestien.

Uitkomst van het gepalaver aan de zijlijn tussen ref en Tubeke? Geen doelpunt van Silva, geel voor Derijck en penalty voor Anderlecht. Silva klaarde de klus dan maar vanop elf meter. Net voor de rust kreeg Debast dan nog rood voor een vermeende elleboogstoot aan Fadera. Of niet. Want weer kwam de VAR eraan te pas en die zag dat Debast zich enkel breed maakte. Einde van een tumultueuze eerste helft!

Apocalyptisch

En dan gingen de tweede helft de hemelsluizen open. Toen het veld nog niet in een vijver was veranderd had Diawara na een prachtige lange bal van Vertonghen en een aflegger van Verschaeren de 1-2 gemaakt. Daarna werden het gewoon apocalyptische toestanden. We dachten elk moment een bootje te zien passeren. De spelers konden zich niet meer recht houden op het oververzadigde veld. Als toegift werd er nog even een VAR-momentje ingelast. Deze keer kreeg Arnstad wel rood voor een elleboog aan Tambedou. 

Leye bracht Gano in de ploeg en die zijn lengte rendeerde bijna onmiddellijk. Bij een hoekschop kopte hij de 2-2 binnen. En jawel, hij kopte ook schitterend de 3-2 tegen de netten. Anderlecht staat nu op 12 punten van play-off 1 en op vijf punten van een degradatieplaats. Felice Mazzu zal er niet meer gerust op zijn.

© photonews

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
4 Derijck Timothy   55' -
7 Fadera Alieu 45' -
8 Vigen Lasse 68' -
9 Vossen Jelle âš˝   90' -
14 Ciranni Alessandro A   90' -
18 Tambedou Moudou   73' -
20 Rommens Nicolas A 90' -
25 Bostyn Louis 90' -
26 Miroshi Novatus Dismas A   90' -
27 Chinonso Offor Nnamdi   68' -
31 Willen Lukas 90' -
  Bank G Beoordeel
1 Bossut Sammy -  
2 Tsouka Dozi Ravy -  
5 Drambaev Oleksandr 22' -
6 Sissako Abdoulaye âš˝   17' -
10 Sangare Mamadou -  
11 Ndour Alioune   45' -
22 Sørmo Bent 35' -
93 Gano Zinho âš˝   22' -

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Stassin Lucas 45' -
4 Hoedt Wesley 90' -
5 N'Diaye Moussa 45' -
14 Vertonghen Jan 90' -
21 Diawara Amadou âš˝ 90' -
30 Van Crombrugge Hendrik 90' -
52 Stroeykens Mario 73' -
56 Debast Zeno   90' -
61 Arnstad Kristian   72' -
62 Murillo Michael 90' -
99 Soares Silva Fábio Daniel ⚽ 86' -
  Bank G Beoordeel
11 Refaelov Lior -  
18 Ashimeru Majeed 17' -
24 Abdulrazak Ishaq -  
26 Coosemans Colin -  
27 Sadiki Noah -  
40 Amuzu Francis 45' -
51 Verschaeren Yari A 45' -
70 Esposito Sebastiano 4'  
Herbeleef Zulte Waregem - Anderlecht

Vooraf