serSeraing
usgUnion SG
0-1
0-2
72' Teddy Teuma (pen)
1-2
Datum: 30/10/2022 16:00
Speeldag: Speeldag 15

Blunder breekt match open, Union boekt zakelijke overwinning in Luik en rukt op in stand

Seraing had dringend punten nodig in de strijd tegen degradatie, Union wilde dan weer de derde plek grijpen in de stand. Leverde dat spektakel op in Luik?

Seraing verloor vorige week op Gent en zette daar een bemoedigende prestatie neer. Abanda en Vagner waren nieuw in de ploeg, Poaty en Bernier verdwenen zo naar de bank. Union van zijn kant had geen redenen tot roteren, François verving wel de geschorste Nieuwkoop.

Makke eerste helft

De Luikenaars hadden meteen een duidelijk strijdplan en dat was Union de bal laten en zoveel mogelijk laten voetballen, zonder zelf het tempo hoog te maken. En dat zou uiteindelijk verlammend werken in een erg lauwe eerste helft.

© photonews
© photonews

Teddy Teuma schilderde een vrije trap op de paal, verder was er weinig het vermelden waard. Opare en Lahssaini botsen met elkaar, die laatste moest er na een dik kwartier - net als Marius - al meteen af namens Seraing, dat wel.

Union zonder glans

Na de pauze was het meteen raak. Dante Vanzeir ging druk zetten na een terugspeelbal en bracht zo Galjé in de fout. Erg knullig van de Luikse doelman, maar wel 0-1 voor de Brusselaars. Ze gingen vervolgens op hun elan door en drukten Seraing helemaal weg.

© photonews

Union kwam een paar keer dicht bij de 0-2, al zorgde ook de ingevallen Bernier namens de thuisploeg een paar keer voor dreiging. Toen Lazare na een contact neerging en de VAR er een strafschop van maakte, leek Teuma de wedstrijd te beslissen.

Enkele minuten later kon de thuisploeg vanop een corner echter de 1-2 scoren, dankzij een rake kopslag van Elisor. Daardoor was het nog een kwartier spanning troef in Luik. Gescoord werd er echter niet meer en zo doet Union opnieuw een prima zaak in het klassement.