Datum: 05/11/2022 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16

Match met verschillende gezichten in Mechelen: Essevee overleeft met tien na ferme (halve) comeback

Match met verschillende gezichten in Mechelen: Essevee overleeft met tien na ferme (halve) comeback
Foto: © photonews

KV Mechelen telde na vijftien speeldagen zeventien punten, Zulte Waregem is nog steeds hekkensluiter met elf punten. Voor beide teams stond er dus wel wat op het spel in de strijd tegen de onderste posities. Of dat ook spektakel opleverde?

Bij KV Mechelen werd vorige maand een trainerswissel gedaan en sinsdien zit Steven Defour aan 6 op 9 bij de Kakkers. Hij bracht vuur in de gelederen en er werd Achter de Kazerne gewonnen tegen Standard en Eupen. 

Tegen de hekkensluiter wilde Defour eens temeer bewijzen dat eigen haard goud waard is en dat deed hij met Bates in de plaats van Peyre achterin. Verstraete en Da Cruz waren terug uit schorsing, Malede en (ex-Essevee) Van Hecke vielen naast de ploeg. 

Pompen

Zulte Waregem doet het nog steeds met Mbaye Leye als coach. Hij posteerde Offor in de plaats van Vigen en speelde zo - met ook nog Vossen en Gano tussen de lijnen - eigenlijk met drie volwaardige spitsen. 

#KVMZWA
© photonews
#KVMZWA
© photonews

'Pump It', om het met Electric Callboy (tot begin dit jaar nog Eskimo Callboy) te zeggen. Druk op de (verwarmings)ketel zetten was zo het devies en het leverde ook een paar keer gevaar op na Mechels balverlies, maar uitgerekend Offor miste de grootste kansen in de eerste helft voor de bezoekers.

Verzuipen?

Niet dat Essevee het vaak echt heet onder de Mechelse voeten kon maken, want de thuisploeg toonde zich in de eerste helft heer en meester. Bostyn moest een drietal keer knap redden, doelpunten van Ngoy (handspel) en Hairemans (buitenspel Schoofs) gingen niet door.

En dan nog stond het bij de rust al 2-0. Op het kwartier had Verstraete een hoekschop heerlijk binnengetrapt van buiten de grote rechthoek, iets voor rust ging Ngoy op wandelen en verschalkte Miroshi zijn eigen doelman. 

#KVMZWA
© photonews
#KVMZWA
© photonews

Beterschap na de koffie dan maar? Mbaye Leye slachofferde Offor en bracht met Sangaré wat meer balvastheid tussen de lijnen op het middenveld. Het leverde op, want de nieuwe man kon zich meteen laten gelden: na tien minuten kon hij (met dank aan de VAR) de aansluitingstreffer tegen de touwen prikken. Talent komt nu eenmaal altijd bovendrijven, hoe steil of vlak de groeicurve dan ook moge wezen.

Luctor et emergo

Enkele minuten later kon Vossen vanop de stip zelfs gelijkmaken, na handspel van Birger Verstraete in de grote rechthoek. Een terugkeer die niemand had zien aankomen en die de bezoekers toch wat vleugels leek te geven. 

Een kwartier voor tijd leek de match opnieuw een andere wending te nemen na een tweede gele kaart voor Sissako, maar ook met tien tegen elf kon Zulte Waregem standhouden voor een puntendeling die gezien de omstandigheden misschien wel zal aanvoelen als een overwinning - al schieten beide ploegen eigenlijk weinig op met een punt.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
1 Coucke Gaëtan 90' -
5 Walsh Sandy 90' -
7 Hairemans Geoffrey A 82' -
9 Ngoy Julien 90' -
11 Storm Nikola 63' -
16 Schoofs Rob 90' -
18 Van Hoorenbeeck Alec 90' -
21 Bolingoli Mbombo Boli 90' -
22 Da Cruz Alessio 63' -
27 Bates David 90' -
66 Verstraete Birger 90' -
  Bank G Beoordeel
Soelle Soelle Frederic 8'  
Robberechts Milan -  
6 Van Hecke Jannes   27' -
10 Malede Yonas 27' -
15 Thoelen Yannick -  
17 Oum Gouet Samuel -  
23 Peyre Thibault -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
6 Sissako Abdoulaye     75' -
7 Fadera Alieu A 82' -
9 Vossen Jelle 82' -
14 Ciranni Alessandro 90' -
18 Tambedou Moudou 90' -
20 Rommens Nicolas   90' -
25 Bostyn Louis 90' -
26 Miroshi Novatus Dismas 90' -
27 Chinonso Offor Nnamdi   45' -
31 Willen Lukas 90' -
93 Gano Zinho 90' -
  Bank G Beoordeel
Hallaert Lennert -  
1 Bossut Sammy -  
5 Drambaev Oleksandr 8'  
8 Vigen Lasse 8'  
10 Sangare Mamadou 45' -
11 Ndour Alioune -  
22 Sørmo Bent -  
Herbeleef KV Mechelen - Zulte Waregem

Vooraf