cerCercle Brugge
wesWesterlo
0-1
6' Nacer Chadli (pen)
Datum: 07/01/2023 18:15
Speeldag: Speeldag 19

Westerlo dient Cercle Brugge eerste thuisnederlaag sinds september toe dankzij vroege penaltygoal

Westerlo heeft met het kleinste verschil gewonnen van Cercle Brugge.

Cercle Brugge en Westerlo waren allebei bezig aan een goeie periode met goed voetbal. Zoals altijd gaf Cercle het balbezit uit handen. Na vijf minuten kwam Westerlo een eerste keer in de zestien en het was meteen prijs.

Akbunar ging neer in de zestien na een lichte duw van Velkovski. Chadli zette zich achter de bal en trapte net hoog genoeg, want Cercle-doelman Majecki kon er nog een hand tegen zetten. Westerlo stond na vijf minuten meteen op voorsprong.

Westerlo bleef de bal hebben, Cercle kwam er een enkele keer door. Bolat verslikte zich eenmet een slechte pass richting De Cuyper en Hotic kon onderscheppen. Hij kreeg de bal tot bij Ueda, maar de Japanner stond buitenspel en dus geen goal. De 0-1 bij de rust was gevleid voor Westerlo, veel andere kansen had het niet.

Cercle Brugge probeerde aan het begin van de tweede helft iets te doen aan de achterstand en de eerste thuisnederlaag sinds 11 september tegen Antwerp te vermijden. Hotic probeerde het met een schot, maar De Cuyper stond goed om het af te blokken.

Eerste nederlaag voor Cercle Brugge sinds oktober

Ook Ueda probeerde het met een achterwaartse kopbal en een schot van de ingevallen Gboho waren nog gevaarlijk, maar een echt uitgespeelde kans, daar kwam Cercle Brugge nooit echt toe. Ook Westerlo geraakte niet tot bij Majecki. Somers testte Bolat nog eens ultiem in de slotseconden, maar de Turkse doelman ging goed plat.

Cercle Brugge verliest zo voor het eerst sinds oktober en blijft op plek tien. Westerlo staat dankzij deze krappe overwinning iets steviger in de top acht en komt voorlopig zelfs tot op vier punten van de top vier.