cluClub Brugge
gnkKRC Genk
Datum: 27/10/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Jan Breydel
KRC Genk duwt Club dieper in de put
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KRC Genk duwt Club dieper in de put
Foto: © SC

KRC Genk heeft vanmiddag met 0-2 gewonnen bij Club Brugge. Een foutje van Mathew Ryan luidde het openingsdoelpunt in. In de slotfase kneep Khaleem Hyland de West-Vlaamse strot helemaal dicht.

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud’homme koos voor Eidur Gudjohnsen als vervanger van de geschorste Tom De Sutter. Maxim Lestienne – die vorige week een schorsing uitzat – kwam opnieuw in de ploeg ten nadele van Waldemar Sobota. Mario Been koos dan weer voor de verwachte namen. Jeroen Simaeys kreeg wederom een plaats in de dug-out. Leuk extraatje: Timmy Simons speelde vandaag zijn 250e wedstrijd voor de West-Vlamingen.

Peper- en zoutvaatjes zoek?

Beide ploegen tastten elkaar in het openingskwartier af. Maar het was Club dat – onder impuls van een bedrijvige Gudjohnsen – de mooiste combinaties op de mat legde. De beste kans in de eerste periode kwam op naam van Thomas Meunier. Zijn (gekraakt) schot belandde in de grijpgrage armen van Laszlo Köteles. Gudjohnsen haalde dan weer een kopbal van Kara Mbodji van de doellijn, terwijl Vadis Odjidja-Ofoe zijn lob over het bezoekende doel zag belanden.

Net wanneer de fans hun plaatsen verlieten, sloeg Jelle Vossen toe. Mathew Ryan liet een schot van Ngcongca Anele uit de handen glippen. De achtvoudig Rode Duivel was er als de kippen bij om het leer tegen de touwen te tikken. 0-1 en De Smurfen op een wolkje de rust in. Club was dan weer woest op ref Joeri Van de Velde omdat er een fout van Fabien Camus op Lior Rafaelov aan de goal vooraf ging. Opvallend detail: Ryan was afgelopen week gekwetst aan de schouder en viel bij het tegendoelpunt ook op het gehavende gewricht.

Genk plooide, maar brak niet

Na de koffie koos de thuisploeg meteen voor de aanval. Gudjohnsen legde het leer panklaar voor Rafaelov, maar de Israëlier vond Kara op zijn weg. Club Brugge voerde stelselmatig de druk op en KRC Genk had niet meteen een antwoord klaar. Enig probleem: de slordigheden bleven het spel van blauw-zwart vertragen. Vooral Maxim Lestienne leek een slechte nacht achter de rug te hebben.

De Limburgers doorstonden de blauw-zwarte aanvalsgolven niet zonder slag of stoot. Maar vooral Kara maakte indruk in het hart van de Genk-defensie. Al moet het gezegd: Köteles schudde tussendoor een uitmuntende redding uit zijn mouw op een poging van Vadis. Ondertussen vroeg de thuisaanhang zich af of de scheidsrechter afgelopen nacht aan de fles had gezeten. De arme man was zich nochtans van geen kwaad bewust.

Boeken toe

Een tiental minuten voor affluiten mochten de boeken dichtgeslagen worden. Fabien Camus bracht Khaleem Hyland in positie en laatstgenoemde schoof het leer voorbij Ryan, 0-2. Op die manier leed Club zijn tweede opeenvolgende nederlaag. KRC Genk neemt in de stand dan weer naast de West-Vlamingen plaats. En de Club-fans? Die stonden wellicht al aan de toog toen het laatste fluitsignaal weerklonk.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 5
Meunier Thomas 90' 6
Mechele Brandon 90' 4
Engels Björn   90' 4
De Bock Laurens 90' 6
Simons Timmy 90' 5
Odjidja Vadis 81' 2
Jørgensen Jesper 90' 3
Refaelov Lior 64' 1
Gudjohnsen Eidur 64' 5
Lestienne Maxime 90' 5
  Bank G Beoordeel
Sobota Waldemar 26' 5
Vazquez Victor 26' 5
Fatai Kehinde Abdul Feyi 9'  
Høgli Tom -  
Kujovic Vladan -  
Duarte Óscar -  
Adu Enoch Kofi -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Anele Ngongca   90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Hyland Khaleem   90' -
Gorius Julien 85' -
Camus Fabien A   90' -
Buffel Thomas 90' -
Vossen Jelle 78' -
De Ceulaer Benjamin 89' -
  Bank G Beoordeel
Ojo Kim 12' -
Kumordzi Bernard Yao 5'  
Limbombe Anthony 1'  
Ayub Timbe Masika -  
Hamalainen Brian -  
Simaeys Jeroen -  
Van Hout Kristof -  
Herbeleef Club Brugge - KRC Genk

Vooraf