Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen bedwingt Standard
Kevin Vanbuggenhout

Standard was zondagavond in een uitverkocht Veoliastadion te gast bij KV Mechelen. Standard geraakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel, op het eind moest Espinoza zelfs nog een punt redden voor de Luikenaars.

KV Mechelen begon goed aan de wedstrijd en eiste het spel op in de openingsminuten. Standard herstelde al snel het evenwicht en trachtte de partij in handen te nemen, maar kon niet echt gevaarlijk zijn. Standard rekende op de klasseflitsen van één van de aanvallend ingestelde spelers, maar KV Mechelen zette een goede organisatie neer. Geelrood kon op counter af en toe ook gevat tegenprikken. Espinoza parreerde het schot van Mununga. Langzaamaan kreeg Standard Malinwa toch meer en meer in zijn greep. KV Mechelen kreeg het steeds moeilijker en had zijn strijdershart nodig om de stand in evenwicht te houden. Jovanovic kreeg even te veel ruimte en leverde de bal in bij Nicaise. Zijn plaatsbal werd mooi vanonder de lat getikt door Renard. Helemaal op het einde van de eerste helft kwam KV er weer wat beter door. Doelpunten waren er in de eerste helft echter niet te zien.

Net als in de eerste helft ging KV ook na de koffiepauze uitstekend van start. Ditmaal duurde die goede start ook langer, het was al KV wat de klok sloeg. Espinoza was paraat op een knal van Persoons. Het duurde ongeveer een kwartier eer Standard nog eens de neus aan het venster stak. De Rouches waren wel meteen dicht bij de 0-1. De Camargo kopte een hoekschop net over. Twintig minuten ver in de tweede helft kopte Koen Persoons een lage voorzet net naast doel. Voor Standard kon Mbokani nog een keer dreigen. Mbokani ging richting doel, Jonas Ivens redde de Mechelse meubelen. Standard appeleerde voor een strafschop, maar kreeg die niet. Een slotoffensief was niet aan Standard besteed, maar er deed zich wel nog één prangende fase voor. De Camargo en Mbokani kregen de bal niet tegen de netten. Het venijn van de wedstrijd zat nog in de staart. In de blessuretijd kreeg Sarr rood na een vliegende tackle op Vleminckx. Het leek voor Malinwa te laat om nog van de numerieke meerderheid te profiteren, maar daar dachten ze bij de thuisploeg anders over. Persoons knalde van in het strafschopgebied in één tijd op doel, Espinoza behoedde Standard voor een nederlaag met een geweldige redding. KV Mechelen - Standard Luik bleef 0-0.

KV Mechelen pakte verdiend een punt tegen Standard. Op het einde ontsnapte Standard nog aan een nederlaag. KV Mechelen heeft na dit scoreloze gelijkspel evenveel punten dan Tubeke en Bergen. Standard lijdt kostbaar puntenverlies en moet Anderlecht en Club voorlopig laten voorgaan in de stand.