staStandard
gntKAA Gent
Datum: 04/12/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Gent en Standard profiteren niet na uitschuiver Anderlecht
Melissa Maes
| 0 reacties
Gent en Standard profiteren niet na uitschuiver Anderlecht
Foto: © SC

De topper tussen Standard en AA Gent blijft onbeslist. Het was een aangename match om te volgen, maar de goals bleven achterwege. Zowel Sinan Bolat als Frank Boeckx moesten enkele keren knap redden.

Melissa Maes in Luik

Zowel Standard als AA Gent hadden voor dit duel al dertien punten uit hun laatste vijf wedstrijden gepakt. Het beloofde dan ook een interessante strijd te worden tussen de twee ploegen in vorm.

Voor aanvang van de topper gaf Standard de goedkeuring aan de Franstalige vakbonden om hun ongenoegen te uitten over de afslanking van Arcelor Mittal. Met enige minuten vertraging was het dan toch tijd voor voetbal. In een zo goed als uitverkocht stadion zat de sfeer er goed in.

Beide ploegen kozen meteen voor de aanval en het tempo zat goed. Toch wisten Standard noch AA Gent door de defensie van de tegenstander  te breken. Na ruim twintig minuten spelen kwamen de Rouches goed weg wanneer Réginal Goreux duidelijk de bal met zijn arm wegwerkte.

Ref Alexandre Boucaut wees niet naar de stip. Ook de bezoekers kwamen goed weg wanneer Ilombé Mboyo natrapte op Kanu. In de laatste minuten van de eerste periode was Mémé Tchité nog heel dicht bij de openingstreffer, maar Frank Boeckx wist de bal knap uit zijn doel te houden.

De tweede periode begon iets rustiger, maar dat duurde niet lang. Zo haalde Gohi Bi Cyriac gevaarlijk uit en moest de Gentse goalie duiken om een achterstand te vermijden. Na een kwartier had Christian Brüls de ultieme kans om het eerste doelpunt te maken, maar zijn schot ketste af op de lat via de vingertoppen van Sinan Bolat.

Met nog ruim tien minuten te spelen zetteTchité ideaal voor naar Kanu, maar de Braziliaan was zodanig onder de indruk dat hij de bal niet in het Gentse doel werkte. Standard verdiende toch een doelpuntje, maar de sterk keepende Boeckx wist ieder gevaar van de Rouches tegen te houden.

In de slotminuten kreeg Kanu nog een rode kaart voorgeschoteld, maar AA Gent kon daar niet meer van profiteren.

Herbeleef Standard - KAA Gent

Vooraf