Datum: 11/03/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena
Boeiende topper eindigt onbeslist
Bart Van Craeynest
| 0 reacties
Boeiende topper eindigt onbeslist
Foto: © SC

Racing Genk en Anderlecht hebben in een boeiende topper de punten moeten delen. In een uitverkocht Fenixstadion werkten ze het tweede deel van hun drieluik af. Beide ploegen namen één helft voor hun rekening en konden tevreden zijn met het 1-1 gelijkspel.

Het was, net zoals in het bekertreffen van anderhalve week geleden, Anderlecht dat erg furieus startte. In de eerste minuut had Ahmed Hassan de 0-1 al op het hoofd, maar de Egyptenaar bewees dat koppen niet zijn grootste talent is. Het openingskwartier werd vooral getekend door de vele blessures. Mbark Boussoufa en Faris Haroun waren de grootste slachtoffers van de soms erg bitsige duels. Haroun moest het veld al na 20 minuten verlaten met een blessure. Jaja Coelho kwam hem vervangen. Boussoufa kreeg de studs van Tom Soetaers in het gezicht, gevolg: vijf hechtingen. 

Maar het kleine dribbelwonder toonde zich strijdvaardig. Hij bleek helemaal niet aangeslagen en zette na een half uur Nicolas Frutos op een prachtige manier op weg naar de 0-1. Tussen vier verdedigers van Genk wist Boussoufa de Argentijn toch nog te vinden. Deze bleef kalm en trapte de bal beheerst langs Logan Bailly in doel.
Genk beloofde op voorhand een andere wedstrijd dan woensdag voor de beker, maar daar was na de 0-1 weinig van te merken. Het was Anderlecht dat door hoge pressing en technische superioriteit de match beheerste. Vooral het centrale verdedigersduo had het erg lastig. Hugo Broos had gekozen om Jean-Philippe Caillet nog even op de bank te laten en Eric Matoukou en Tomislav Mikulic te laten starten. Op slag van rust kon Anderlecht nog aanspraak maken op een penalty door een fout van Bailly op Nicolas Pareja, maar Vervecken floot niet.

In de tweede helft weigerde Anderlecht door te duwen en kwam Genk er stilaan uit. Hugo Broos bewees dan een gouden wissel in huis te hebben en gaf het publiek waar het om vroeg. Kevin Vandenbergh moest plaats maken voor Goran Ljubojevic en die bewees op de eerste voorzet die hij kreeg zijn kunnen. Thomas Chatelle bracht de bal voor de goal en Ljubojevic kopte staalhard binnen. 1-1 en meteen de derde goal van de Kroaat tegen Anderlecht dit seizoen. Ondertussen was ook Genk een penalty onthouden na een fout van Juhasz op Soetaers. 

Naar het eind van de match toe bewees Genk een fysiek goede ploeg te zijn. Het probeerde alsnog voor de winst te gaan, maar kreeg daardoor af te rekenen met enkele vlijmscherpe counters van Anderlecht. Mémé Tchité was Boussoufa komen vervangen en kreeg al onmiddellijk een enorme kans. Zijn bal ging rakelings langs. Ook Hassan kwam nog even dreigen, maar kreeg de bal niet goed op de voet. Frutos werd ook nog, net als Boussoufa, even afgevoerd na een onzachte aanvaring met de studs van een Genk-speler. Deze keer was Eric Matoukou de boosdoener.

Al bij al een goed resultaat voor beide ploegen, na een boeiende topper. Genk blijft dus in pole position voor de titelstrijd met nog negen wedstrijden te gaan. [AN]