Datum: 25/04/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard snel klaar met KV Mechelen
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Standard snel klaar met KV Mechelen
Foto: © SC

In de titelstrijd blijft Standard zij aan zij met Anderlecht. De Luikenaars haalden het zaterdagavond makkelijk van bekerfinalist KV Mechelen met 4-1. Milan Jovanovic maakte twee doelpunten.

Nochtans leek in het in het begin niet meteen een pletwals te worden. De balcirculatie verliep wel vloeiender bij Standard, maar KV Mechelen werd zeker niet weggedrukt. KV hield echter opendeurdag achteraan en Standard maakte daar gretig gebruik van om de match al snel te beslissen. Van Hoevelen trapte de bal pardoes in de voeten van Defour. Met een strak schot scoorde Defour, die door de supporters van Standard verkozen werd tot meest verdienstelijke speler van het seizoen en voor aanvang van de match gehuldigd werd, via de paal de 1-0. KV deed eerst nog wat terug, Bolat redde het lage schot van Persoons. Maar daarna ging het snel bergaf voor de Mechelaars. Jovanovic mocht alleen op doel afstevenen en plaatste de bal naast Renard in doel: 2-0. Nog voor het halfuur was de wedstrijd helemaal gespeeld. Jovanovic mocht makkelijk voorzetten en Renard ging onder de bal door. Benteke stond moederziel alleen aan de tweede paal en had de bal voor het inkoppen: 3-0. Zes minuten later was doelpunt nummer vier een feit. Na een gebrek aan coaching langs Mechelse zijde verloor Biset de bal. Defour stuurde Jovanovic alleen op doel af en hij bracht de stand met een opwippertje op 4-0. KV Mechelen stelde nu niets meer voor en Carcela knalde de kans op de 5-0 net voorlangs. 

Ook in de tweede helft bleef Standard domineren, al lag het tempo een pak lager. Standard trachtte zijn energie te sparen en Mechelen probeerde toch nog op zoek te gaan naar de eerredder. Dalmat pakte uit met een geweldige rush en werd in de zestien aangetikt door Van Goethem. Gumienny floot geen strafschop. Op dertien minuten van het einde geraakte KV Mechelen met een gelukje dan toch aan een doelpuntje. Mikulic tikte de bal in eigen doel. Ondertussen gingen de supporterskernen van beide ploegen vocaal verbroederen. De mexican wave ging door het stadion en de KV-supporters deden gezellig mee. In de slotfase kreeg Standard nog een reuzekans op een vijfde treffer. Na een voorzet van Dalmat kon Benko Renard omspelen, maar de Kroatische invaller knalde nog tegen de paal. Standard boekte een gemakkelijke zege en blijft bovenin meedraaien, een vermoeid KV Mechelen kan bijna gaan denken aan de bekerfinale.
Herbeleef Standard - KV Mechelen

Jupiler Pro League

 Speeldag 31